19.08.2008 - Midweek fietsen -Zuid Holland

Up
19.08.2008 - Midweek fietsen -Zuid Holland
18.07.2008 - Oostenrijk
01.05.2008 - Fietsvakantie door Brabant
01.08.2007 - Frankrijk
14.04.2007 - Timo Geboren
13.07.2006 - Noorwegen
24.11.2005 - Geboorte van Joy Thijmen
24.07.2005 - Hiking and Canoeing Sweden
14.06.2005 - We zijn getrouwd
01.05.2005 - Weekje Slovenie
Wereldreis - Azie/ OceaniŽ
24.05.2003 - Hiking in luxemburg
03.05.2003 - Freyr
19.04.2003 - De Tukhut
04.04.2003 - Copenhagen
15.09.2002 - Karlsbader hutte
13.03.2002 - SkieŽn in Nendaz
14.06.2001 - Onze Ontmoetingen   

5 dagen fietsen en camperen door Zuid-Holland

2 dagen thuis, en we zitten elkaar aan te kijken.  Okť, laten we nog een aantal dagen door Zuid-Holland gaan fietsen.

Barendrecht, Hoek van Holland, Noordwijk, Leimuiden, Ter Aar, Nieuwkoop,  Gouda, Krimpen ad Lek,  Alblasserdam, Barendrecht.

5 dagen fietsen door Zuid-Holland

route die we hebben gefietst


 

Maandag, de weersvooruitzichten zijn niet best, maar ach "Daar gaan we niet op wachten", zegt Jacky. We besluiten om voor een groot gedeelte de zgn "LF" lange afstands fietspaden te rijden.  Achter Barendrecht ligt de LF12. de maas en vestingroute.  We rijden via Hoogvliet, door de beneluxtunnel en dan via Vlaardingen, Maassluis naar Hoek van Holland, waar we een camping opzoeken.

Het regent, maar de temperatuur is ok. Een voordeel van dit weer is dat het zo lekker rustig is op de weg. We moeten wel een beetje gek zijn. 2 fietsen, 2 kinderen, en 2 volwassenen met volle bepakking. Overal waar je fiets wordt je toch wel raar aangekeken. Als of we van een andere planeet komen.

Op de camping van Hoek van Holland worden we meermalen aangesproken. "Dat heb ik ook altijd willen doen", zegt iemand. En om de hoek wordt gefluisterd. "Zie je dat. die zijn met de fietsen een tent!"  "Ja", zegt de ander. "Maar let op, er zitten ook 2 kleine kindjes bij".

We eten in een een verder leeg restaurant. Een lekker combinatie menu'tje met een soeppie en schnitzel.

Het fietsen valt ons niet tegen. De kinderen doen het voorop zelfs beter dan de hele dag in de fietskar. (Burley cup)  Dus ook zij lekker de regenkleding aan.

 

    

  Meestal rijden we 's morgens met de kids voorop, gaan we half 1 lunchen langs de weg, en daarna mogen de kids een uurtje slapen achter in de fietskar. Dat werkt prima. Dan rijden we tot een uurtje of 3 en gaan dan een camping opzoeken.

Deze trip rijden we op dag 2 de Noordzeeroute van de Hoek naar Noordwijk. Achter Noordwijk ligt Voorhout. Daar kunnen we 2 dagen overnachten bij Oma en Opa. Natuurlijk rijden we via het strand van Scheveningen voor een lekker visje.

Bij Oma en Opa worden we hartelijk ontvangen met lekker eten, kunnen de kindjes lekker spelen. Morgen een dagje Haarlem met de Trein. Oma gaat lekker mee en het is ťťn en al feest.

    

Donderdag gaan we weer verder. Oma rijdt een stuk met ons mee. We rijden richting Leimuiden, voor een groot gedeelte om de Kaagse Plassen heen. Wederom is het wisselvallig, regenachtig weer. Geen probleem voor ons. Regenpak aan, Regenpak uit.  Soms rij ik maar gewoon door. Door de wind wordt je bij een kort buitje snel weer droog.


Vanaf Kudelstaart zoeken we de LF2A op, van Amsterdam naar Brussel. Zigzaggend door het platte land belanden we in Nieuwkoop. Hier gaan we een Boerderijkamping opzoeken.

 

  Tijdens het koken gaat er iets mis. Ik denk alle diepvrieszakken in een keer te kunnen klaar maken, maar dat gaat niet op 1 vuurtje.  Zo erg is het nu ook weer niet, de snackbar zit op 5 minuten fietsen.

Aan het einde van de dag breekt zelfs de zon door en hebben we nog een lekkere middag.

Mensen vragen ons vaak "Hoe gaat dat nu met Kinderen onderweg"?. Zoals al boven beschreven slapen ze 's middags in de kar.  Joy is zindelijk aan het worden. Hiervoor hebben we gewoon een potje mee genomen.

'S nachts slapen ze samen in een een minitentje, een Travelcot. Deze minitent staat weer in onze 4 persoonstrekkers tent,  een Robens Dreamer.

Verder hebben we een complete campeer uitrusting bij ons. Matjes, slaapzakken, kookgerei, ( tefal anti aanbaksetje) met een Colemen multifuel brander. (kun je altijd bijtanken op het benzinestation. Uiteraard zijn onze fietsen (gazelle Fuente trekking 2008) voorzien van alle mogelijke waterdichte tassen van Ortlieb,

 

    

Vrijdag - Een monstertocht naar Huis.

We vertrekken (in de regen) richting Gouda. Een enkele keer komen we 1 fiets stelletje tegen. Voor de rest lijkt iedereen of aan het werk of binnen te zitten. Joy en Timo vinden het niet erg voorop de fiets. Joy is vannacht weer droog gebleven en heeft een kokoskoekje (bounty) verdient. Ook fruithapjes doen het prima tussendoor.

route richting gouda

 

  Net buiten Gouda zien we een campingbord. We fietsen 4 km naar het Oosten. De eigenaar van de camping heeft plek zat, maar zegt ze: "Het spijt me, het veld is zo nat, dat je er tot je knieen in verzuipt". Dit heeft geen zin, dan maar de route volgen naar het Zuiden.

We komen onderweg nog een campingbordje tegen. We kijken elkaar even aan. Op de teller heb ik nog nooit 60 kilometer zien staan, en met dit weer op een camping staan met een kind dat net 3 dagen kan lopen en in een tent moet blijven vinden we geen doen. Het besluit staat vast en we zetten door naar huis. We voelen ons super, dus het moet lukken. Ook de kinders horen we geen moment klagen. Timo zit te zingen op zijn manier en Joy zit te verzinnen wat hij gaat doen als hij thuis komt. Als eerste wil hij crossen op zijn motor (lees: loopfiets).

We genieten van alle uitzichten. De weilanden, wateren en koeien loeien langs ons pad. Konijntjes, eendjes en de rijgers worden ook door de jongens opgemerkt. De route is grappig uitgezet door een smal woonbotenpad, langs vele molens en in alle rust kunnen we genieten van de natuur en de mooie boerderijen. Als we even van de route afwijken komen we langs een drukke weg dat we na een paar minuten al spuugzat zijn en keren weer snel terug naar de LF2A - route.

Tussendoor nog even luchen met verse broodjes en koffie.

Ergens bij Krimpen aan de Lek moeten we een pontje over, als die naar Ridderkerk vaart valt het nog wel mee. Dan kunnen we direct via Rotterdam Zuid naar Barendrecht.  Echter het pontje vaart naar Kinderdijk, dat betekend dat we via Alblasserdam de brug over de Noord over. Weer een paar extra kilometers. Dat wordt dan vandaag toch nog 78 km, voor ons een record afstand ( met bepakking en kar).

Thuisgekomen gaan de kids gelijk in bad en met een warme pyjama aan spelen ze nog lekker even door tot het echt tijd wordt om weer een echt warm bedje op te zoeken.

Het is een regenachtige week geweest. Toch zonde om in huis te blijven. Deze dagen had ik voor geen goud willen missen... Trots ben ik op mijn 3 mannen, de jongste 2 die geen moment hebben zitten mokken (de oudste ook niet hoor... hihi). Joy en Timo zijn echt heel rustig geweest. Dit vinden ze een leukere vakantie dan met de auto weg. Heerlijke mannetjes... Alledrie!

 

totale kosten overtocht 1.50 euro van krimpen naar kinderdijk

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...