25 april 2009
We gaan een weekje naar Frankrijk, oude vrienden bezoeken die we tijdens de wereldreis hebben ontmoet.  We bezoeken hun camping,  gaan naar de kinderboerderij, bezoeken een middeleeuws kasteel en maken een middeleeuws volksfeest mee. 

 

Zaterdagochtend,  Joy en ik (papa) gaan eerst Rakker naar zijn opvanghuisje brengen. S'middags gaan we boodschappen doen voor onderweg en dan gaan we op pad. We rijden richting Frankrijk.  Bijna in het Zuiden van Frankrijk, ter hoogte van het plaatsje Confolens, in het Departement Charente, ligt de camping van Caroline en Arthur, onze vrienden die we nog van de wereldreis kennen.

De C&Atjes zijn alweer aan hun derde seizoen bezig op de camping. Ze hebben een oude herenboerderij gekocht, en verhuren daar kamers en 1 appartement Afgelopen winter is Arthur begonnen met het vernieuwen van het toiletgebouw van het camping gedeelte. Inmiddels hebben ze een 2 hectare groot camping terrein, met 15 plaatsen.

Alleen de ingang is nog wat modderig, maar dat komt omdat er nog een grindwagen moet komen om een parkeerplaats te maken.

http://www.lepetitmasdile.com/   

Het weerzien met Caroliene en Arthur is hartverwarmend. Ze gaan zelfs een welkomstmaaltijd maken voor ons.  We babbelen wat en maken ons camp op. Voordat we het in de gaten hebben komt Caroliene met een heerlijke maaltijd. Ze noemen dit ook wel Table d'Hotes (gastentafel waar vaak de eigenaren ook mee eten)

Arthur is nog druk bezig met de laatste handelingen aan het toiletgebouw.  1 wastafel zit er net in (kit is nog nat) en de deuren van de wc's zijn net opgehangen. Warm water hebben we nog niet, maar na 2 lange dagen (arthur geeft niet op)  kunnen we douchen en afwassen.

(nooit meer vergeten Arthur,  rood en blauw niet verwisselen!)

 

Zondag blijven we op de camping. Het is een afgesloten terrein dus ideaal voor Joy en Timo om lekker op onderzoek te gaan en rond te hobbelen. We hebben zelfs nog wat zonnige perioden vandaag.

Achter de camping staan 3 geiten te bleren. Natuurlijk moeten we hier even kijken.

Maandag gaan we s'middags fietsen en boodschappen doen. De camping ligt op een vrij hoge heuvel. Lekker naar beneden richting Confolens dus. Vlak bij het water ontdekken we een speeltuin, hier kunnen we lekker lunchen en spelen. S'avond is het nog zo lekker dat we een kampvuur kunnen maken en hier een beetje naborrelen.

Met recht een rustige camping in het voorseizoen

    

Woensdag brengen we een bezoek aan een dierenpark op 10 km afstand. Dit ging gisteren een beetje de mist in vanwege hevige regenval. Vandaag is het zonnig, met af en toe bewolking. Voor de jongens een hele leuke middag.

 

Parc Animalier de la Colline Enchantee 11 hectare animal park with wallabies, llamas, ostriches, emus, stags, deer, yak, antelopes, bison, dromedaries, and farm animals

www.colline-enchantee.com

   


   

 

wiki/La_Rochefoucauld

 


Donderdag bezoeken we het mooiste en oudste kasteel van de regio. Le Rochefoucauld bestaat al sinds het jaar 1040. Het grootste gedeelte is gerestaureerd. Een aantal verdiepingen en zalen is opengesteld voor bezichtiging. Als je door 1 van de renaissance kamers loopt en je doet je ogen dicht is het net alsof je 500 jaar terug gaat in de tijd.

Er is een kamer ingericht met middeleeuwse kleding. Hier mag je zelf wat kleding aanpassen. Joy en Timo waren Robin Hoods. Jacky een schone Jonkvrouw. En ik..... Kijk zelf maar   

 

vrijdag - St Germain de Confolens

St. Germain de Confolens is een eeuwenoud dorp met een spannende rune van een kasteel uit de 15e eeuw. Vandaag op 1 mei wordt er een middeleeuws feest georganiseerd, compleet met ridders, animatie uit die tijd, zwaarvechten en middeleeuwse muziek.

S'avond is er weer een Table de'Hotes georganiseerd door Arthur en Caroline. Heerlijk eten met een lekkere franse tafelwijn

 

 

Zaterdag is het tijd om naar huis te gaan. We spreken af dat we over 2-3 jaar weer langskomen.


 

Achtergrond informatie :

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...