Met het vliegtuig naar Lanzhou.
We rijden vanaf de muur direct naar het vliegveld, waar
de incheck controles zeer streng zijn. Onze begeleider Hans moest zijn
whiskey inleveren. Wij hadden een blikje red bull bij ons. Open
die zooi. We mochten het wel direct opdrinken.
De vlucht naar Lanzhou duurt 2 uur, over een afstand van
1300 kilometer
 
Het is maar goed dat ze er nog een Engelse vertaling bij
doen, anders begrijp je er geen snars van.
Eenmaal geland en onderweg naar de stad komen we in een
totaal ander landschap. Om ons heen zien we zandhopen. In de loop der
jaren aangewaaid vanuit de Goby woestijn.
Na het inchecken gaan we snel wat eten in de Eatstreet:
Het lukt ons weliswaar iets eetbaars te krijgen. Deze keer hangen er
geen foto's waar we uit kunnen kiezen. We hebben een a4tje bij ons met
wat vertalingen van menu's in het chinees. Dat helpt. We krijgen wat we
bestelt hebben : Rijst met varkensvlees, ei en komkommer en nog meer
groenten. Bier komt uit de koelkast. Cola moet de man van de buren
lenen. Dit is prachtig. Wij zijn hier de bezienswaardigheid. Al gauw
komt de keukenstaf de winkel binnen en staan ze allemaal in ons boekje
te kijken.
Er is een jongen die het durft wat engels met ons te
oefenen. Spontaan krijgt hij een applaus van zijn collega's
|