14.10.2003- Terug in kathmandu

Up
15.11.2003 - Escape from Kathmandu
06.11.2003 - 4 dagen in pokhara
24.10.2003 - Trek Annapurna basecamp
20.10.2003 - Ontmoetingen met john en stef
19.10.2003 - Jacky is jarig
18.10.2003 - Weekendje raften
14.10.2003- Terug in kathmandu
06.10.2003 - achtergrond langtang
6 - 13.10.2003 -  De langtang trekking
01.10.2003 - 4 dagen kathmandu
Nepal - Bijzonderheden van Nepal @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: trekkingbureau katmandu
Tip: Annapurna-trek
Tip:  Rafting op de Trisuli rivier
Tip: chitwan nat parkHet is na de pittige trek tijd voor een paar dagen relaxen  

14.10.2003, Dagje rustig van alles regelen

15.10.2003, Fase 1 - Visum India + Aanrijding op de Fiets

16.10.2003, Knip maar raak voor een knaak

17.10.2003, beetje inpakken en spullen naar huis sturen

       

14.10.2003,  dagje rustig

Relaxen, dat doen we dus ook. Eerst verhuizen naar kathmandu guesthouse, dan de was.... lekker laat ontbijten. En een heleboel zaakjes regelen.

Zoals het ticket voor india verlengen naar 15 november omdat we nog heel veel van Nepal willen genieten. Een rondje thamel, de site bijwerken,  Nog wat inkopen doen, waaronder schoenen en een lakenzak. Tevens hebben we mountainbikes gereserveerd voor morgen       


straatjes in kathmandu vlak voor de aanrijding
15.10.2003 - Fase 1 - Visum India

Het is vandaag de bedoeling om naar de Ambassade van India te rijden en de visum aanvraag procedure te starten. Fietsen in Nepal is eigenlijk levensgevaarlijk, maar we slaan ons erdoor en weten zelfs de ambassade te vinden.

We moeten nu immers zelf voor onze visa zorgen. Gek genoeg is het niet zo druk. Het eerste formulier bestaat uit de aanvraag die naar Nederland wordt gestuurd. Uiteraard een paar keer in de rij staan en wachten, wachten en wachten. UIteindelijk waren we weer aan de beurt, sloot die man zijn loket. Weer wachten.... Zodra de toestemming van Nederland volgende week maandag wordt teruggestuurd kunnen we verder met onze aanvraag, (voorlopige kosten 600 rupees, volgende week 6100 rupees), Huur je een fiets, wordt die aan gort gereden door een Nepalees. 

Je zal het toch niet geloven, huur je een mountainbike om Patan te bezoeken, wordt je fiets aan gort gereden door een jeep. 

We rijden lekker op ons gemakkie door thamel, komt er ons een pickup tegemoet. Hij rijdt helemaal rechts en voordat ik het in de gaten heb rijdt tie zo over mijn band heen. Heel de voorband kapot. Hij bied ons aan om de fietsen achterin te leggen en we rijden naar zijn kantoor. Ter plaatse komt zijn baas kijken, die belooft dat we hem moeten bellen als we de kosten weten.  We laten ons nog wel even afzetten bij de fietsverhuurder.  Die is niet zo blij (uiteraard)  en vraagt onze chauffeur om zijn papieren voor de zekerheid. Over 2 dagen gaan we eens controleren of dit allemaal opgelost is. Voor de fietsverhuurder vinden we het wel een beetje sneu. Ben benieuwd of hij ons ook nog een motor verhuurd volgende week. 

Voor de duidelijkheid :Ze horen links te rijden in Nepal......

 
onze superdeluxe bikes16.10.2003, Knip maar raak voor een knaak

Rond durbar square zitten ook nog straten vol met winkeltjes. Die gaan we vandaag eens onderzoeken. 
Jacky heeft al een tijdje het idee om naar de kapper te gaan. Gisteren zijn we in Patan naar een Nepalese kapper geweest.  Voor mij is het goed afgelopen.  Zodra de stroom in het winkeltje weer werkte was het bij mij (rob) snel gebeurd met de tondeuse 
op standje 1. (=bijna kaal dus)

Bij Jacky is het een ander verhaal. Ze heeft al dagen lang een tekening op zak van het model wat ze graag zou willen hebben. De vrouwen in Nepal echter dragen allemaal lang haar en dus kennen ze dit model niet......

De eerste kapper (die van gisteren dus) maakte van jacky een lief schoolmeisje.
Vandaag zou ze het liefst nog een keer proberen.  Stom toevallig spreken we op de markt in het centrum 2 dames aan. De een komt uit Singapore (die had het haar in lagen geknipt, vandaar). De tweede komt uit Kathman en is Nepalees.  Ze spreken beiden nog engels ook en op de vraag of ze toevallig een goede kapper weten vragen ze ons met hun mee te lopen.

We lopen de halve stad door, toevallig richting ons hotel. Vlak achter de wijk, waar geen toerist komt zit op de eerste verdieping, verscholen achter 2 grote deuren een heel klein kapperszaakje.. Ik begreep van de Nepalese dame dat deze kapster ook leden van het Koninklijk huis knipt.  Deze dame begreep al snel wat "knippen in lagen" betekend..   Afijn, Op de 4de foto zie je het al, Jacky blij.

Nu straks nog wat gel kopen en : eind goed - al goed voor 2,40 euro

Marije, geld dit ook voor de opdracht?


voor


ontwerp


poging 1

poging 2

 

17.10.2003 - vandaag een rustig dagje niets doen.

We gaan een aantal spullen opsturen naar huis, de rest wordt ingepakt en tijdelijk opgeborgen want het weekend zijn we weg. 

18 en 19  Oktober gaan we een 2 daagse rafting trip maken op de Bote Khosi river 

www.borderlandresorts.com

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...