18.10.2003 - Weekendje raften

Up
15.11.2003 - Escape from Kathmandu
06.11.2003 - 4 dagen in pokhara
24.10.2003 - Trek Annapurna basecamp
20.10.2003 - Ontmoetingen met john en stef
19.10.2003 - Jacky is jarig
18.10.2003 - Weekendje raften
14.10.2003- Terug in kathmandu
06.10.2003 - achtergrond langtang
6 - 13.10.2003 -  De langtang trekking
01.10.2003 - 4 dagen kathmandu
Nepal - Bijzonderheden van Nepal @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: trekkingbureau katmandu
Tip: Annapurna-trek
Tip:  Rafting op de Trisuli rivier
Tip: chitwan nat parkEen weekendje ertussen uit.  

We gaan raften. We hebben gekozen voor een 2 daagse trip op de Bhote kosi river (classe 3 tot 4 ). Je kunt het zo gek niet bedenken. Zelfs trips van 12 dagen en meer zijn mogelijk 

Wat zeggen ze er zelf van:

The Bhote Kosi is by far one of the mose exhilarating, adrenaline pumping twe-day trips found anywhere. If you have never rafted before, this is an ideal trip, with its stunning location, thrilling drops, and unusual limestone rock formations......... en zo gaat het nog een A4tje door...

Dag 1 - Zaterdag 

Tjeeminee, 5 uur gaat de wekker. Om 6 uur staat we met onze spullen bij het kantoor. Er blijken veel inschrijvingen te zijn. We gaan met 2 bussen en 5 boten. (40 deelnemers).  We rijden eerst richting Kodari want daar stroomt de Bhote Khose. Dit duurt ongeveer 2,5 uur. Halvewege de river zit een stuwdam. Dan krijg je automatisch de boven- en beneden loop. Op de eerste dag krijg je een uitgebreide instructie. Het is tijd om de boot in te gaan. Ik (rob) mag lekker voorin zitten.  Het begint direct al lekker met hoge rapids en een mooie omgeving. Het zonnetje schijnt, de watertemperatuur is goed. Elke 1 minuut krijg ik een half zwembad over mij heen. De rest achter mij vind het al best. Zoland die gozer het water maar opvangt, denken ze.  Jacky vind het geweldig..      

Na 2 uur gaan we luchen.. Je denkt dan bij je zelf.. Hoe gaan ze dat dan doen. Het antwoord is verassend.   De truck kan bij dit traject met de rivier meerijden. Het is net een toverdoos.  Binnen 10 minuten staat er een lunch voor ons klaar waar je je vingers bij aflikt..  Macaroni, Aardappelen, sla, brood, pindakaas, vlees, fruit, vers water, rijst .... We kregen het niet op met zijn allen. Pas als alle deelnemers geweest zijn, gaan de captains eten. 


Na de lunch raften we nog 1,5 uur. Daarna laden we de boten op de bus en rijden naar ons camp voor vanavond: The Borderlands.

Dit is een stukje paradijs op aarde.  Op 10 kilometer van de Tibetaanse grens heeft een slimme Nepalees een stukje grond opgekocht en omgebouwd tot een terrein waar men 200 man op hoogtijdagen kan huisvesten.  Er staan tenten in 3 verschillende prijsklassen. De basic tent met slaapmatje ( die hadden wij dus). De wat luxere tent met sleeper. zon opklapbedje, en daarnaast mini-bungalows waar je de nacht in kan doorbrengen.
(Prijzen varieren van usd 70/80/90). Afgezien van de slaapaccomodatie is de rest hetzelfde.

De meeting room is s'avonds tevens de diningroom moet je zien als een grote tent opgebouwd uit palen met een rieten dak. Een bar met lage zitjes erom heen. Als je de ruimte binnen stapt doe je je schoenen uit en gaat aan een lage tafel op een kussen zitten.

Zo hebben we de gehele avond doorgebracht. Met eten, beetje drinken en praten met andere mensen. Je komt er uiteraard van alles tegen. Belgen, Nederlanders, japanners, ook een amerikaanse man die al 30 jaar op hawai woonde en werkte. Hij heeft zijn eigen bedrijf, maar gaat er pakweg elke 2 maanden er op uit. Dan heeft tie een break nodig, zegt tie. 

We liggen pakweg 22.00 naar bed. Moe en slaperig.      

Dag 2 - Zondag 

Slapen is geen probleem langs een snelstromende rivier en een mooie sterrenhemel. Wekker gaat om half 7. Ontbijt om half 8.  En weer is het perfect geregeld.  Onbeperkt toast, eieren, koffie en thee, fruit blablba..  Sommigen besluiten nu al om een dagje te blijven. Normaal kost dit usd 40/per nacht, maar omdat ze via een package blijven krijgen ze korting usd 20/per nacht.(full pension). Een dag later doen ze dan een 2 daagse canyon trip.  Misschien dat we dat later nog gaan doen. Is ook erg vervelend hier.900 uur op pad voor een busrit van 2,5 uur.  Vandaag doen we niet de bovenloop. Die is te gevaarlijk. We gaan naar een nieuw stuk wat ze pas 1 x eerder hebben gevaren. Dat is wel lachen want op het eindpunt van de busrit loopt het hele dorp uit. Kinderen spijbelen van school. Dit is hier nog niet zo gewoon. De busrit heeft zo lang geduurd dat we, voordat we het water in gaan, eerst gaan lunchen. Wederom een super maaltijd....

En wederom tijd voor actie.  Ruim 3 uur liggen we op het water. Vandaag is het wel een stuk technischer en heftiger.  Een boot maakt een misrekening en slaat vast op een rots. De captain kan niet anders doen dan te laten kapseizen.  Een meisje raakt toch wel in paniek als ze door het wilde water wordt mee gesleurd.  Gelukkig voor haar kunnen we haar snel uit het water halen.

Soms, als het even wat rustiger is kunnen we het water in. 1 keertje zelfs stoppen we onderweg om van een 10 meter hoge rots zo de rivier in te springen. Kicken!

Uiteindelijk komen we rond een uur of 4 op te eindbestemming. Daar duurt het nog een 1 uur voordat we weg kunnen, doordat we alles moeten inpakken. Onderweg krijgen we nog wel 3 militaire controles. (vanwege de maoisten-onrusten)  En om half 8 zijn we in Kathmandu.

Daar ligt een briefje om ons te wachten van de C&A tjes. Komen jullie strakkies eten?
Je kunt je wel weer voorstellen hoe dat gaat? blblblbla als kippen praten we door elkaar, want we hebben elkaar weer eenweekje niet gezien.

Wat een slecht leven hebben we toch ( Robert Zwetsloot ) 

 Achtergrond informatie :

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...