20.10.2003 - Ontmoetingen met john en stef

Up
15.11.2003 - Escape from Kathmandu
06.11.2003 - 4 dagen in pokhara
24.10.2003 - Trek Annapurna basecamp
20.10.2003 - Ontmoetingen met john en stef
19.10.2003 - Jacky is jarig
18.10.2003 - Weekendje raften
14.10.2003- Terug in kathmandu
06.10.2003 - achtergrond langtang
6 - 13.10.2003 -  De langtang trekking
01.10.2003 - 4 dagen kathmandu
Nepal - Bijzonderheden van Nepal @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: trekkingbureau katmandu
Tip: Annapurna-trek
Tip:  Rafting op de Trisuli rivier
Tip: chitwan nat park • 20.10.2003 - Visumdag India 
 • 22.10.2003 - Ontmoetingen met John en Stef - 
 • 23.10.2003 - Afscheid van C en A tjes
 • 24.10.2003 - Wij gaan richting Pokhara 
 • 24.10.2003 - Delhi belli ??

 

Kathmandu, Maandag 20-10-2003

We hebben hier in Nepal nu de Lang-Tang trekking gedaan en gisteren en eergisteren de raft trip. We zijn blijven slapen op een resort, wat van de raftorganisatie was waar we geboekt hebben, en hebben in een tentje geslapen. Na deze trip willen we weer een post pakketje naar huis sturen. Dan kunnen gelijk de slaapzakken meer naar huis gestuurd worden. Ook heb ik ( jacky) nog wat leuk shirts gezien om thuis te gaan dragen.

Vandaag hebben we voor de 2de keer het voor India geregeld. Vorige week waren we al naar de Ambassade geweest voor de aanvraag. Toen werd er een fax opgestuurd naar de Ambassade in Den Haag. ( 300 rupees p.p). Vandaag mochten we controleren of de fax was overgekomen  en of we in India binnen gelaten mochten worden. S'ochtends  3000 rupees pp betaald en s'middags mochten we ons paspoort met visum erin weer ophalen. Dus goed nieuws, we mogen zelfs 6 maanden in India blijven.

Verder hebben we vandaag de foto's van het raften weggebracht omte laten ontwikkelen, afdrukken en op cd rom te laten zetten. De foto's zijn nooit zo mooi als dan dat we ze met de digitale maken, maar ze zijn wel leuk voor de site, en dat we er iets van hebben.

Deze week begint het feest "Tihar". Een 5 dagen durend feest wat in het teken staat van het licht. Alle huizen en winkels beginnen nu al steeds sierrijker te worden door al die lampjes die er aan de gevels hangen.
Het lijkt wel kerst hier.
De kraaien, honden en koeien kunnen ieder een dag genieten van de offeringen.

Morgen gaan we bustickets kopen voor Pokhara, en de Permit voor trekking. Waarschijnlijk proberen we ook het Chitwan pakket te boeken. 
Vanavond met de C&A tjes gegeten in New Orleans, met een hele relaxe band die veel nummers van Sting speelden. We kunnen nog 2,5 dag met hun lachen, want donderdag vliegen ze naar Bangkok, waar ze daarna doorgaan naar Birma.   

22.10.2003, De opdracht om John, Stef, Carolien en Arthur  te vinden.

900 uur scherp hebben we lunch. Hier zal onze opdracht worden overhandigd. John en Stef zijn wat later en komen rond 10 uur. Ineens staan ze voor ons. Deze ontmoeting is heel hartelijk. Net als bij Caroline en Arthur praten we 100uit.

We nemen de opdracht in ontvangst.  Het is de bedoeling via een vragen spel dwars door Kathmandu te worden gelootst. Met andere woorden. We moeten de lokatie raden waar zij straks zullen zijn.  Die bestaat uit 3 woorden. Elke letter van de locatie kunnen we verdienen door vraagstukken op te lossen.   

Zo worden we in 3 uur via een hele leuke onbekende route door Kathmandu geleid. We komen op plekjes waar we nog niet geweest waren. Op bijzondere plekken krijgen we een vraag. Hier kunnnen we een letter mee verdienen. Met genoeg letters komen we achter de locatie..  (hihi, na 4 letters wisten we het al :  Dolce Vita Thamel...)

De route is heel leuk. Hoe verzinnen die gasten dit toch...

Deze avond eten we dan ook op hun kosten.  We houden het becheiden. Later komen er nog een hoop reizigers van de groep van john en stef langs. Al met al wordt het gezellig druk daar....   

23.10.2003 -  Afscheid van De C & A tjes, 

Zijn vliegen vandaag richting Bangkiekokkie. Vandaar richting Birma.. Maarre eerst nog even een patatje oorlog eten....

Morgen 24.10.2003 vertrekken wij richting Pokhara.  We willen daar de mooie trek richting Annapurna Base camp gaan doen.

Daar zijn we waarschijnlijk zon 14 dagen mee bezig. Dus effe geen email.

John en Stef gaan zich hier in Kathmandu een poosje vermaken. Misschien komen we die nog tegen als we weer terug in de stad zijn.

Tot snel....

Delhi Belli

Vandaag is voorlopig het laatste dagje in kathmandu, dus het e-mailen staat centraal. We denken weer aardig bij te zijn en zoeken een terrasje in het zonnetje op. Bij restaurant Brezel is een heerlijk dakterras en we zitten daar uren met koffie en thee. Gewoon genieten. S' middags beginnen onze buikjes te rommelen en we willen het liefst gelijk naar bed. Als we denken aan de busrit van morgen kruipen we gelijk verder onder de dekens. Eten kunnen we niet binnenhouden, maar toch vallen we vroeg in slaap.....

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...