15.11.2003 - Escape from Kathmandu

Up
15.11.2003 - Escape from Kathmandu
06.11.2003 - 4 dagen in pokhara
24.10.2003 - Trek Annapurna basecamp
20.10.2003 - Ontmoetingen met john en stef
19.10.2003 - Jacky is jarig
18.10.2003 - Weekendje raften
14.10.2003- Terug in kathmandu
06.10.2003 - achtergrond langtang
6 - 13.10.2003 -  De langtang trekking
01.10.2003 - 4 dagen kathmandu
Nepal - Bijzonderheden van Nepal @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: trekkingbureau katmandu
Tip: Annapurna-trek
Tip:  Rafting op de Trisuli rivier
Tip: chitwan nat park

 

Zaterdag 15.11.2003 - We gaan naar India    

Yes,  we gaan naar India vandaag. We staan vroeg op. Rob gaat nog even naar de kapper. We gaan op ons gemakkie nog even ontbijten. Tas inpakken en dan nemen we de taxi voor 150 rupees naar het vliegveld.  We zijn te vroeg en mogen om veiligheids redenen nog niet het gebouw in. Wanneer we buiten de transporthoezen om de backpacks doen spreken 2 taxi chauffeurs ons aan. "You go to Delhi"?, vragen ze lachend. "Ja", zeggen we. "Flight not going", zeggen ze weer...    

Ja hoor, denken we. Vast een grapje om ons in die taxi te krijgen... Als we om half 3 naar binnen mogen, gaat Rob eerst de Passenger Service Charge betalen.  Dan blijkt datgene te gebeuren waarvan wij dachten; "Dat gebeurd ons toch niet".  Vliegtuig gaat dus echt niet, want hij is kapot.

Daarna word het een chaos....

Met de taxi naar het Royal Nepal Airlines office om daar uitleg te vragen. Na 1.5 uur in de ene rij blijkt dat we de volgende dag om 14.00 uur kunnen vliegen.  Het vliegtuig blijkt dus kapot te zijn en we horen dat dit al 4-5 dagen zo is.  Een aantal voorgaande vluchten zijn ook gecancelled. Er zijn mensen al 2x doorgeschoven.... Wat nu ?

Goed kijken en luisteren..  Bij een ander bureautje kunnen we blijkbaar een hotel-voucher krijgen (voor een gratis overnachting met diner en ontbijt).  We horen van een engelsman dat we kunnen kiezen. Hij advieseerd een 5 sterren hotel "Everest".  Dat kiezen wij ook maar en even later zitten we in de taxi daar naar toe. We krijgen een hele luxe kamer en om 19.00 staat het diner klaar.  We sluiten aan in een grote zaal waar nog meer "gedupeerden" terecht zijn gekomen.  Het menu is een Indisch buffet. Even oppassen dus want er zitten hele pittige dingen tussen.  Het hotel is inderdaad 5 sterren, Pluche tapijten in de gang....  diverse bars en eetzalen, en een lounge die net zo groot is als het Hilton in Rotterdam.  We horen dat een overnachting in een kamer die wij hebben ongeveer 150 dollar kost.  Dat kost de luchtvaartmaatschappij een hoop geld....  We laten het allemaal maar over ons heen komen. Dit hoort blijkbaar bij het reizen. Eigenlijk vinden we het helemaal niet zo erg.  Na het eten gaan we lekker op onze kamer film kijken.  Superman 2 ...   

16.11.2003 - Poging 2

Heerlijk geslapen op die Kingsize bedden. Ontbijt-buffet is super en ook gratis. Betaald door Nepal Airlines. 

We besluiten om half 11 met de evrest - Airport shuttle naar de luchthaven te gaan. Alleen het busje waar we instappen gaat naar het Nepal Airlines kantoor.. Ook goed.  Misschien kunnen we daar meer zekerheid krijgen over de vlucht van vandaag. Wederom is het op dit kantoor een gekkenhuis. 
Hier en daar lijkt het erop dat onze vlucht "RA 217" doorgaat. 

Dan maar met alle spullen naar het vliegveld..  Ondertussen gonst het van de geruchten.  Binnen 1/2 uur staan er grote lange rijen voor de incheck balies, maar er gebeurt niets.Pas rond 1 uur (uurtje voor vertrek) komt er een vertraging door. Vlucht vertraagd naar 21.30, maar ze beginnen wel vast met inchecken.  Vrij snel hebben we een boardingkaart. Er is weer hoop. Buiten wachten we wederom op de airport shuttle die ons naar het Everest brengt. Daar krijgen we een warme lunch aangeboden. Van de reserve rupees halen we buiten wat te drinken. De prijzen in het hotel zijn verschikkelijk hoog.  

Onze hotelkamer usd 150/nacht (we sliepen in Thamel voor 3.5 euro)
Biertje 200 rupees ( winkel 68)
Kopje thee 195 rupees ( straat 20)
Internet 10 rupees /minuut ---> thamel 30 rupees per uur.

Tegen half 5, 5 uur stappen we weer in de shuttle. "Waarom ga je er nu al heen", vraagt het hotel personeel?  Nou, omdat we hier niets te drinken krijgen en er niets te doen is. Op Tribuvhan Airport horen we wederom na lang vragen dat vliegtuig weer is vertraagd. Nu naar 2200 uur... We besluiten maar hier te blijven....

 

En eindelijk...   Om half 10, net als we door de securitycheck naar de volgende ruimte worden gelootst, komt het toestel aanvliegen. De hoop stijgt. Pas om 22.40 rolt het toestel naar de startbaan voor een vlucht van 1.30 uur.  Onderweg krijgen we zelfs weer wat eten en drinken. Daar ligt het niet aan.  

Royal Nepal Airlines heeft op dit moment maar 2 Grote vliegtuigen. En toevallig (lees ik in de krant) hebben ze beiden materiaalpech gehad. Tja met slechts 2 van die jongens kun je ook niet veel oplossen.   

In Delhi aangekomen bel ik een gsm nummer dat ik van Rene (zie opdracht 18) heb gekregen. Aan de lijn komt een indiase jongeman. Hij vraagt ons een prepaid taxi te nemen naar een bekend hotel. Daar pikt hij ons op en brengt ons naar een huis. Het blijkt het huis/kantoor te zijn van een goede klant van Rene. Arieas Logistics. Mr Sony woont inmiddels in Rotterdam waar hij ook zijn kantoor heeft gevestigd.  Na Delhi heeft hij ook een kantoor in Londen. De houden zich bezig met ex- en import. 

Blijkbaar mogen we hier 3 dagen blijven. De jongen weet niet veel, behalve onze namen en onze website. Waarschijnlijk kan hij ons een beetje rondleiden en voor gids spelen. We zullen zien.

Inmiddels is het half 3 s'nachts plaatselijke tijd. Het wordt tijd om te gaan slapen.

 

Achtergrond informatie :

 • prepaid taxi: je betaald vooraf voor je bestemming op de luchthaven. Dat heeft als voordeel dat je "niet" te veel betaald als verse toerist. Je krijgt een bonnetje met een taxinummer. Die taxi staat je buiten al op te wachten. ( werkt goed)  

 •  

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...