22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal22 & 23.12.2003 -vertrek richting Udaipur

Vaak zijn de werkzaamheden van de regio's waar je doorheen reist hetzelfde. We zagen het in Nepal. Van Kathmandu naar Pokhara werkten heel veel mensen langs de rivieren. Stenen en grind maken en verzamelen. Hier, in de bus onderweg van Jodhpur naar Udaipur is dit niet anders.  We zijn de stad nog niet uit of het landschap ziet er uit als een Russische steppe...  Afgelegen, onbewoonbaar en droog.  In de vele dorpjes die je onderweg tegenkomt is maar één ding belangrijk : MARMER.  En dus zie je talloze fabrieken die marmer op maat zagen. We passeren regelmatig vrachtwagens met grote blokken. Wit en roze rijn wel de meest gebruikte kleuren. Hoe dichter je bij Udaipur komt hoe meer winkeltjes je tegenkomt die marmer als kunstnijverheid verkopen, de prullaria dus.  In Jodhpur deden ze dit met Aardewerkjes..

Zoals zo vaak kiezen we voor het eerste hotel eentje uit de Lonely Planet. S'middags vinden we al een beter hotel. Daar gaan we de volgende dag heen. Helaas ben ik (rob) weer eens ziek van verkeerd eten.  Je zou toch zeggen in een touristenrestaurant dat het wel goed zit. Misschien was de vis niet in orde. Dit zal wel weer 2-3 dagen duren.  Het nieuwe hotel heeft het hoogste rooftop van de stad. We hebben hier iets mee. Onze kamer is schoon en heeft een aantal ramen, zelfs een tv ontbreekt niet ( 250 rupees p nacht= nog geen 5 euro). Hier blijven we een paar dagen.

 

Kerstmis in Udaipur   

de dhobis (wasvrouwen)

24.12.2003

Na heerlijk lang te hebben geslapen gaan we op onderzoek uit in Udaipur. We lopen langs de winkelbazaar en al snel komen we langs het water uit. Het water ziet er vies uit met veel groen en afval erin en het ruikt zeer zuur. Aan de kant van de oever staan mensen zichzelf met het water te wassen, en ook de kleding wordt onder handen genomen. De vrouwen slaan er stevig met stokken op en boenen wat af. Deze mensen worden hier Ghats genoemd en ze halen bij elk hotel de laundry op die ze voor een paar rupee's 'wassen'. Achter de ghats hangen rijen met schoon wasgoed te drogen. Wat is een wasmachine toch handig zeg...

Kerstavond

Voor kerstavond staat er een feest op het programma, zo zegt de hotel eigenaar. Of wij ook komen, Natuurlijk! Vanmiddag hebben we wel een kerstman op een paard en wagen zien zitten, maar er geen enkel ander teken van kerstmis is, verwachten we er niet veel van. We genieten van ons avondeten en gaan daarna op naar het feest. 
Er staan 7 tafels en 14 stoelen in een halve cirkel om een verhoging waar 3 mensen op zitten. Al snel zien we een sitar (ingewikkeld uitziende gitaar uit India) en een tabla (2 Indiaase trommels waar met het slaan met de handen heel veel verschillende tonen uitkomen, een lekkere beat). Eerst begint de man met de sitar te spelen. Het instrument schut heen en weer en de man zelf kan zelf ook geen seconde stil zitten. Hij geniet van zijn spel en als er een stilte drijgt te vallen laat hij even een boer of smekt hij nog van zijn Chai (Thee). Het is een lachwekkend schouwspel en we genieten uiteraard aanzienlijk. De trommel valt in en weet ook geen rust te vinden. Een goede foto was dus echt onmogelijk om te maken! hihi. Halverwege leeft de 3de persoon zich ook uit op een sitar. Boerend, hoestend en smekkend wordt er doorgespeeld. Eindelijk kregen we de menu kaart om wat te kunnen bestellen, maar we mochten alleen maar chai bestellen... De kaart was voor de show, denk ik. 
Het komt er op neer dat we 2 uur naar klassieke muziek hebben zitten luisteren. Het was zeker een hele bijzondere avond die we niet hadden verwacht, maar zeker ook niet snel zullen vergeten... 

    

1ste Kerstdag 

Na een slechte nachtrust van blaffende honden onder het raam en een bandje van een kwartier door de luidspeakers van een moslimtempel (Hard!!! en dat om 5.20uur in de ochtend...) is het eindelijk eerste kerstdag. We beginnen met een verhuizing naar een andere kamer om de 2de kerstdag beter te kunnen beginnen. 

Vandaag gaan we op bezoek bij het city palace. Paleizen zijn we beide weg van, en na een drankje in een van de tuinen van het paleis gaan we per rondvaart boot in 25 minuten over het Lake Pichola naar een eiland-paleis Jag mandir. We varen een rondje en kunnen vanaf het water ook nog genieten van de wasrituelen van de Ghats. Bij het paleis worden we afgezet om lekker rond te kijken. Hier worden nogal eens grote feesten gegeven, en we zijn niet verbaast waarom... Na 15 minuten worden we weer aan het vaste land gezet.

 

 

Jacky zittend op het balkon van de Jag Mandir, als een maharani (vrouw van maharadja

James Bond in "Octopussy"

Voor deze avond hebben we ons opgegeven voor een buffet dinner in een ander restaurant. Vooraf kijken we de James Bond film 'Octopussy'. Deze film is al 20 jaar oud, doordat de film in Agra bij de Taj  Mahal en in de paleizen van Udaipur heeft afgespeeld zijn de bewoners er hier reuze trots op en draaien de film hier elke avond in elk restaurant. Niet echt een film voor de kerst, maar toch gaan we er voor zitten. We herkennen heel veel uit de film waar we vanmiddig allemaal gelopen hebben. Das altijd leuk natuurlijk, en de film spreekt ons des te meer aan. Het is ook leuk te zien dat er zelfs een opgevoerde rikshaw voor 007 meerijdt. Das hier in India helemaal niet nodig, want ze rijden hier al als idioten... hihi
Na 2 uur kunnen we beginnen aan een heerlijk Indiaas Buffet met uitzicht op het vuurwerk van het eiland-paleis. Wat is het toch een romantische stad.    


ons ontbijtmaatje.Hij houd vooral van toast met kaas en tomaat

2de kerstdag   

Vandaag zijn we eigenlijk van plan om niets te doen. We hebben een ticket geregeld voor de volgende morgen om weer verder te trekken. We wilde nog naar een beurs gaan vandaag maar we denken dat deze erg veel op een beurs lijkt die we al in Delhi hebben meegemaakt. We besluiten het deze keer over te slaan.
We slenteren wat rond in de stad en genieten van een lekkere lunch, en raad eens wat we op hebben...

 

Als kerst cadeautje hebben we voor het paleis een foto van onszelf laten maken....   
Dit was tevens voor een opdracht. Hier  alvast een voorproefje ...
 

Achtergrond informatie Udaipur :

 • Udaipur is een heerlijke stad als je van paleizen houdt.

 • Jammer van de moslim tempel die 3 keer per dag zo een herrie maakt van 15 minuten een bandje afspelen door luidspeakers...(de ergste om 5.00 uur smorgens) 

 • Elke avond is er wel ergens vuurwerk.

 • Deze stad moet de meeste rooftop restaurant hebben van Rajasthan.

 • Elke avond DE James Bond film bij elke restaurant om 19uur gratis, die eigenaren van die restaurants moeten toch gek worden...

 • De ghats zien wassen is mooi om te zien, waar maak je dat nog mee. Hier staan ze allemaal op een rij.

 • Heerlijk eten met uitzicht op het meer, en zo genieten van een zonsondergang. Mmm.

 • Genoeg Hotels, internet faceliteiten

 • veel excursie mogelijkheden

 

27.12.2003  - We nemen de bus naar ahmedabad om vandaar door te reizen naar Mumbai, en dan naar Goa, voor een weekje strandvakantie 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...