01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal1 januari 2004 - Colva Beach, in Goa 

Als je de vele verhalen leest over Goa denk je dat Goa vol zit met toeristen. In het Zuiden, waar wij zitten valt het reuze mee. Het is lang niet zo druk als verwacht. Wat ons wel opvalt zijn de locals die hun brood proberen te verdienen.  Neem nou als voorbeeld de meisjes op het strand met hun textiel.  Ze lopen heen en weer. Elke toerist die het strand nadert overvallen ze met hun textiel.  Stukjes katoen (als sjaal of laken) voor weinig. Bij elke strandstoel of bed (lees tourist) gaan ze zitten en maken ze een praatje. Merkwaardig genoeg vinden veel toeristen dit blijkbaar geen probleem. De meiden praten wat af.  Ze proberen het bij ons keer op keer.  Het begint altijd met "hallo".....  en na 2 minuten "you buy, very cheap"...  maar daar hebben we helemaal geen zin in.  Aangezien we hier een weekje blijven is het intressant om een aantal excursies te boeken en eens rond te kijken. 

Zeker een opmerkelijke week, verderop : Wil je met me Trouwen ?

    

2.1.2004 - excursie dolphins 

Ja, om de dolfijnen te zien moet je vroeg op. 8 uur smorgens ligt er een boot voor ons klaar. Een speedboot helemaal voor ons zelf, Je kunt ook overdag op dolfijnenjacht, maar dan zit je in een toeristenboot met 15 anderen. Die boot gaat niet zo snel. Onze boot brengt een aantal lokale jongens naar andere boten, en aangezien wij de enigste toeristen zijn vaart tie lekker rond op rustig water. Zelfs een aantal malen op hoge snelheid. Dat is pas fun.  Jammer genoeg duurt dit maar een half uurtje. Gelukkig hebben we toch noch een aantal dolfijntjes gezien, 


ja, ze zwemmen daar echt. Dichterbij konden we deze keer niet komen   

3.1.excursie scooters

Het land india is fantastisch. Het zijn de mensen die India toch anders maken. Gisteren spreken we met Johnny. We reserveren 2 scooters met helmen.  Deze ochtend lopen we naar zijn winkeltje. Johnny is er niet, en er is maar 1 helm beschikbaar.  Doei zeggen we dan, en lopen naar Colva centrum. Daar vinden we wel 2 scooters met helmen, maar die moeten wel eerst thuis worden opgehaald.  Voor 250 rupees (nog geen 5 euro) heb je een scooter voor de gehele dag. Die jongens verdienen er nog wat bij door 3 liter benzine te verkopen tegen een iets hogere prijs. Ach dat gun ik ze wel.  

 

Al gauw scheuren we de straten in op zoek naar een rustig straatje om even aan de scooters te wennen. Het gaat prima. We rijden de hele middag samen achter elkaar aan. Van strand naar strand.  Jacky toetert net zohard als de overige indiers.  Ze vind het fantastisch.


   

4.1 excursie waterfalls 

Om 8.10 staat komt het busje langs rijden op de afgesproken plaats. Zijn naam is Danny. Hij brengt ons vandaag naar de Dudhsagar Watervallen. Dat is nog een hele onderneming. Een 1.5 uur vanaf onze lokatie op Colva beach. Bij de ingang van het National Park stappen we over in een een Jeep. Die heb je wel nodig voor de rit van 10 kilometer onverhard terrein waarbij we ook nog een aantal malen door de rivier heen rijden. We worden vierkant heen en weer geschud.  Maar de beloning is er wel. Een oase van rust, een waterval en veel aapjes die onnodig verwend worden. We blijken de eersten te zijn. Zodra het wat drukker wordt rijden er wel 40 jeeps heen en weer. Iedere jeep heeft 6-10 mensen aan boord. Na een uurtje genieten stappen we op om terug te gaan. Dat is maar goed ook, want een invasie van Indiers komt onze kant op. Bepakt en bezakt met tassen eten zijn ze niet van plan om een uurtje hier te blijven. Het laat zich raden dat je hier geen rust meer hebt de rest van de dag. 

 

 

Bij de uitgang staat Danny op ons te wachten. Hij verteld dat hij katholiek is, tussen 30 en 35 en verdient 2500 rupees per maand (48 euro). Zijn vriendin, moslim verdient 2000 rupees. Ze willen trouwen maar dat kost hem veel geld en dat heeft tie niet. Werkt voor een touristenbureau en rijd touristen de hele dag rond.  Ze willen graag samenwonen in een huisje maar dat kost 1000 rupees per maand. Hij heeft een poosje als chauffer gewerkt, maar dat is een zwaar leven. Lange werkttijden, corrupte politieagenten die je voor "tolgeld" aanhouden. Ze vinden altijd wel wat aan de auto, zodat je beter 10 of 20 rupees kan betalen en verderkunt rijden, zegt tie.  Met de trein is het net zo. Als je een ticket hebt met waitingstatus op de dag van vertrek, ga je gewoon naar het station, en als de trein aankomt zoek je de tc, de trainchief zeg maar. Als je aan deze persoon vraagt om een plaatsje en je geeft aan dat je er wel voor wilt betalen, lukt het vrijwel altijd...

"'In india kun je alles voor elkaar krijgen, met wat rupees", zegt tie.   

5.1.2004 - rustdag.

Zeer laat uitslapen, helemaal niets doen. Pas om 1 uur smiddags hebben we Brunch,  dan internetten en dinner aan zee in een strandtent.

 

Na het internetten maken we nog een strandwandeling. Het is al wat later en het zachte licht maakt alles wat we zien mooier van kleur. We lopen in de drukte. Indiers stappen met kleding en al het zoute water in en de mannen in hun hempje en onderbroek. Ze staan allemaal op een kluitje en spieken naar elkaar. Na 500 meter hebben we een strand voor ons zelf. We genieten van de kleuren in de lucht waar geen woorden voor nodig zijn. Plots vraagt Rob iets heel raars. 'Wil je het moeilijk of wil je het simpel'. Ik moet lachen en zeg er snel achteraan 'doe maar simpel, want je wil me vast in het water gooien...'
Dan komt het hoge woord eruit...

Wil je met me trouwen?'


Ik had het totaal niet verwacht, maar hoef niet echt na te denken. En zeg gelijk 'JA'. 
We besluiten pas te gaan trouwen als we weer in Nederland zijn, dus nog even wachten...
De lucht is super helder en de zon gaat prachtig onder met zeer veel rode kleuren. Heel speciaal, doordat we het nog niet zo helder hebben meegemaakt! Toevallig zijn we vandaag precies 4 maanden onderweg. We bellen gelijk naar huis om het de ouders te vertellen, trots en gelukkig ontvangen ze de boodschap, we geloven dat ze het hebben goedgekeurd... hihi
We eten aan zee in een strandtent en smullen al snel van een zeer grote biefstuk die we wel hebben verdient vinden wij. We proosten 'Op ons huwelijk', maar dat klinkt nog wel wat  raar...

De dagen hierna fantaseren we van een leuke boeiende baan voor ons na deze reis. Waar zullen we terecht komen... En waar zullen we gaan wonen, en hoe zal ons huissie eruit gaan zien.

    

6.1.2004 mountainbiken en lokale markt

Weer eens op tijd wakker worden om een dagje actief te zijn.. Eerst maar eens een mountainbike zoeken. Bij het eerste stalletje zijn ze uitverkocht. Verderop kunnen we er 2 huren voor 70 rupees per stuk ( 1,30 euro). We gaan eerst maar eens naar de vismarkt van Margao kijken,  Daarna fietsen we uren op het strand.  1 kilometer buiten Colva zie je bijna niemand meer. Wat een slecht leven. 

Na een 1/2 uur stappen we spontaan af en nemen een duik in de zee. We fietsen nog een uurtje. Nadat we de fietsen hebben weggebracht gaan we naar onze favoriete strandtent om de zon onder te zien gaan.  Lekker eten, biertje.. wat wil je nog meer. 

 


beetje biken en zwemmen   

7.1.2004 excursie fleamarket Anjuna 

Vandaag hebben we eenbusrit naar Anjuna geboekt om daar de beroemde fleamarket te bezoeken. We hebben de bus van 9.30 uur en na anderhalf uur komen we eindelijk op het eindpunt. De drukte komt ons vrij wel gelijk tegemoet van verkopers. Heel veel shoppies op een groot stuk akkergrond aan de rand van het strand. We kijken onze ogen uit en schudden constant met ons hoofd. Er worden vooral kleding, sjaaltjes, tassen, schoenen en poppen verkocht in de kraampjes. Door de mensenmassa heen lopen trommelende mensen en bedelaars aan onze armen te trekken. Zelfs op het strand is er geen rust te vinden, waar fruitverkopers en bedelaars rondlopen. 

Kinderen die bouwstellingen opzetten om op een koort te kunnen dansen om daarna natuurlijk rupees op te kunnen halen. Om 16.00 uur zijn we blij dat de bus ons weer naar Colva brengt. Natuurlijk zijn we wel geslaagd met 2 leuke shirtjes. Hebben we weer wat om mee te sjouwen...


   

8.1.2004   s'avonds nachttrein naar Cochin

Daar kun je alles over lezen in het volgende verhaal .....

Back ] Next ]

 

Achtergrond informatie Colva Beach :

 • Het Zuiden is rustiger dan het Noorden, en goedkoper

 • Diverse excursies mogelijk, moutainbike 70 rupees per dag, 10 minuten waterscooter 1000 rupees,  half uur dolfijnenjacht 350 rupees,  parasailen 10 minuten, 1025 rupees. dagje naar waterval 950 rupees(is duur vanwege jeeps), dagtrip naar fleamarket 100 rupees.

 • Kenmerkend Goa : Iedere 4 minuten een verkoper aan je strandbed, soms wel 10 meiden achter elkaar die stofjes verkopen, dan de trommels, waarzeggers, en de kinderen die even snel een balance act opvoeren op een touw. Dan heb je ‘gewone’ bedelaars, schoenen poetsers, bananen verkopers en de bootmannetjes waar je voor veel geld op een waterscooter kunt zitten of je kunt op dolfijnen jacht, parasailen, noem het maar op.
  Als je van het strand komt staan de werkeloze chauffeurs je op te wachten. ‘Taxi sir, Palolem, Fleamarket, scooter, bycicle?

 • Indiers laten je nooit met rust.

 • Genoeg hotels en internet mogelijkheden in Colva beach. Zelfs een ATM is aanwezig.

 • Geen fietsrikhaws in het dorp, maar genoeg taxi's.

 • Ze houden hier Siesta tussen 12 en 15 uur. (wel belangrijk als je een rummetje wilt halen.

 • Goa is overigens voor het merendeel Katholiek en de verkoop van sterke drank is overal toegestaan. (anders dan in de rest van het land). Het verschil tussen een fles Bacardi en Locale rum is aanzienlijk 300 tegen 30 rupees..( 6 euro tegen 60 cent)

 • Wij zaten in Hotel lucky Star.
  koele kamer met bad/wc/balkon en dubbel bed voor 450 rupees. Niet duur als je andere hotels bekijkt. 600-800 rupees. Dit hotel ligt direkt aan zee en heeft een goed restaurant. 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...