16.01.2004 - kumily

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal16.1. 2004 - Periyar Wildlife Sanctuary

We rijden naar Kumily ( 6 uur - 300 km) met een rammelbus. Omdat we geen zin hebben om de rugzakken ergens onderin een laadvak te plaatsen, mogen we met rugzak en al achterin plaatsnemen.  Dit is weer zo'n chauffeur met Schumacher aspiraties. Hij rijdt als een idioot links en rechts, haalt van alles in en is vergeten dat hij in een bus zit met 60 passagiers...

    

Bamboehut ?

Bij aankomst in Kumily laten we ons naar een van die Lonely Planet Guesthouses leiden. We nemen een echte bamboohut!  Rob en Jacky als Indiana Jones in een wildpark !  Ik maak me helaas weer eens druk. Ze hebben geen Bier, verkopen geen cola en fanta en we moeten 2 dagen vooruit betalen. Wat is dit nu weer voor een onzin!

Dan besluiten we vast naar het Periyar Park te gaan om een hike met gids te reserveren. Moet je dus eerst toegang voor het park betalen (50rs pp) voordat je uberhaubt bij het informatiecentrum komt om alleen maar een paar vragen te stellen! Oh ja we zijn met de riskhaw en daar moeten we ook 10 rupees voor betalen.Wat een afleggerij zeg! 

 

 

Afijn, we boeken een hike voor morgen om 7 uur. 1 gids met 3 personen. We zijn onderweg een duitse jongedame tegengekomen die in nu in het zelfde guesthouse slaapt en morgen met ons meegaat. 

Als we op de terugweg een riskhaw aanhouden vertellen we hem dat we naar de busterminal willen om alvast een ticket Munnar te reserveren. Als we daar aankomen kan dat helemaal niet. "Just come en have ticket" wordt ons verteld.. Grrrrrr. Dan gaan we maar zelf een biertje scoren bij een bier en wine shop en laten ons terugbregen naar ons bamboo hutje.

Hier op op ons priveterrasje, met het rustige geluid van de vogeltjes om ons heen nemen we wraak op die gasten die geen bier en cola hebben, en lachen we uiteindelijk om al die rare, onbegrijpelijke regels van die Indiers......   

 

Jungle walk 17.01.2004

Met de taxi laten we ons naar de ingang van het park brengen. Zelf slapen we al aan de rand van het National Park, wat een kleine 800km≤ groot is, maar we zitten in 5 minuten rijden al op de afgesproken plek voor de tour. 

Om 7 uur ís ochtends neemt de gids ons de jungle in. De boot voor de dagelijkse rondvaart zit propvol. Ruim 100 IndiŽrs brullen en praten op de boot. Het lijkt mij stug dat hun nog wilde dieren kunnen spotten. Als eerste gaan we per bamboe-vlot naar de overkant van het water. De gids loopt flink door om zoveel mogelijk wild te kunnen zien. 

 Mysterieus landschap 

Het zonnetje begint op te komen, het gras en de planten zitten vol druppels en de ochtenddauw siert het landschap mysterieus. Al snel zien we een bizon, en wat had de gids em snel in de gaten... Als de bizon ons in de smiezen krijgt gaat hij er snel vandoor. We gaan het diepe bos een beetje uit en naderen een open vlakte met een meer. Vlak voor het meer is in de verte een wilde olifant te zien. En rechts van ons zien we een 7 bizons. De groep ziet ons niet en blijft lekker grazen. De olifant komt rustig op ons af gelopen. De gids wordt een beetje zenuwachtig en leidt ons het wandelpad af. Kort daarna lopen we weer weg van het dier om andere dieren op te kunnen zoeken. De jungle geeft een heerlijk rustgevend geluid van vogels met af en toe een brul van apen olifanten en beren. We horen wat takken vallen, ja hoor 2 grote apen die in de toppen van de bomen elkaar achterna zitten. Rechts horen we wat gekraak van takken. Met een grote bog lopen we er omheen. Met een snelle blik zien we 3 herten om de bomen schuifelen. Ze laten zich nogmaals zien en gaan er daarna vandoor. Ook zien we nog een stekenvarken.    

Boottochtje ?

Als we de jungle verlaten zijn er alweer 3 uren voorbij. We proberen nog een bootticket te regelen voor een 2 uur durende tour, maar daar zien we door de drukte en het lange wachten voor de volgende boot maar snel vanaf. We nemen een rikshaw naar onze hut en besluiten wat te gaan wandelen. 

Vanuit de wagen zien we 4 wilde apen in de bomen zitten en een groep stekelvarkens de weg over steken. Onze rikshawdriver wacht netjes zodat de dieren alle tijd hebben om over te steken, en wij natuurlijk lekker kunnen kijken. Een dwaze rikshawrijder van tegenoverliggende richting komt scheurend en toeterend aanrijden als hij de dieren ziet! Grrr, natuurlijk haasten de beesten zich gelijk het dichte bos in!

 

 

 

Lekker chillen op ons bamboeterras

De rest van de ochtend gaan we in het dorp nog wat rondslenteren en de middag genieten we van ons balkon aan ons bamboehutje met de ventilator aan! Soms zetten we die even uit om nog te kunnen genieten van de geluiden van de jungle om ons heen. De dagen zijn hier warm tot heet maar de avonden beginnen al koeler te worden. ís Nachts slapen we weer onder dekens. Kumily ligt toch weer hoger...

 

Morgen gaan we per bus naar een ander Hillstation met theeplantages, specerijen, watervallen en National Parken :  Munnar..

 

 

Achtergrond informatie Kumily:

 • Kumily is alleen bekend vanwege het Periyar National Park.
  entree park: 50 rupees
  junglewaks : 500 rupees( 5 pers)
  boottocht 10 rupees extra
  Tigertrek ( 3dagen 2nachten / 5000 rupees, zwaar overprijst dus) 

 • Kumily city ligt 4 km van het National Park, en heeft een smalle hoofdstraat met specerijen winkels en kashmir emporiums

 • Wij sliepen in bamboohutjes bij de Coffee Inn, met diverse bamboohutjes op palen (prijzen van 350-500 rupees)
  Heerlijk relaxed op je eigen terrasje luister je s'avonds naar de dierengeluiden uit het park. De Coffee inn ligt aan de rand van het park.

 • De keuken is minder. Het bereiden van voedsel duurt erg lang, en is niet smakelijk. Je zou in deze staat Kerala juist alles erg pitting verwachten.

 

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...