22.01.2004 - Kodeikanal

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal22.01.2004 - Naar Kodeikanal

We worden weer eens vroeg wakker van de zon en de stilte....... Nou ja... Er ligt een Israeliet in een hangmat die is opgehangen aan het huis waar we slapen. Daar naast zit nog een jongen met een gitaar. Hij speelt een Israelisch liedje en me z'n tween zingen ze in koor. We komen er snel achter dat ze nog snel moeten oefenen... hihi       

Lift in de Toyota Landcruiser

Na een kerala ontbijtje op bed en onze tassen te hebben ingepakt gaan we langs de weg zitten op nog even te kunnen spieken naar de dagelijkse dingen die deze mensen uitvoeren. We worden opgehaald door Anders en Christina met de Toyota Landcruiser. De backpacks gaan op het Roofrack en wij stappen snel achterin. Na een uurtje  vertrekken we met zijn 4ren naar Topstation om vandaaruit naar over een pas naar Kodaikanal te rijden. 

 

 

Na 34 kilometer rijden komen we aan bij Topstation. Anders vraagt daar de weg omdat de weg naar Kodaikanal ineens niet meer staat aangegeven langs de kant van de weg. Een wegwerker verteld hem dat de rest van de pas niet te bereiken is, alleen voor een hiking van 3 dagen!!.....  Er zit niet niets anders op dan terug te rijden naar Munnar om dan via een omweg van 200 kilometer alsnog naar Kodei te rijden.

We rijden door de bergen. In plaats van een paar uurtjes autorijden komen we in het donker in Kodai aan. Het hotel wat we in gedachten hebben heeft nog 3 kamers...  Dus we kunnen kiezen      

24.01.2003 - Op zoek naar Cottages

We worden weer eens vroeg wakker van het zonnetje die de kamer binnen schijnt. Met een kop koffie nemen we plaats op ons balkon en genieten van de rust en jungle geluiden die uit de bossen komen en van het uitzicht op de jungle en een dorp beneden ons in een diep dal.

Links op de foto zie je een jong klein boomklimmertje.  S'morgens rond ontbijttijd komen ze uit de jungle naar de jeugdherberg, op zoek naar wat voedsel. Ze zijn niet agressief, maar brutaal genoeg om de slaapkamer deur open te doen, naar binnen te lopen op zoek naar wat eetbaars.  Als je je omdraait om vanaf je balkon binnen iets te pakken is je bord leeg.

We pakken onze spullen weer in en gaan met Anders en Christina op zoek naar een boerderij waar Anders 6 jaar geleden heeft geslapen. Als we het huis hebben gevonden valt het een beetje tegen, het is een compleet dorp geworden.

We geven een Indische man langs de kant van de weg nog een kans om zijn hotel/cottage aan te wijzen. We komen er al snel achter dat dit 3 x niets is. We rijden snel weer terug naar GreenLand Youhthostel en checken opnieuw in. Voor ons dit maar een basic kamer voor 300 rupees.

 

Met een paar Denen mee??

Dat hadden we nog niet verteld. Al sinds Goa zien we een Toyota Landcruiser rijden uit Denemarken.  Dit stel (Anders en Christina) is met een overland expeditie bezig. Anders heeft een oude Toyota gekocht, helemaal opgeknapt en voorzien van een bankje, keukentje, daktenten, gps, imperiaal en 3 benzine tanks.  Via europa, Turkije, Pakistan, iran zijn ze India binnengekomen. 

We hebben ze later in Kochin ook nog eens gezien maar nog geen contact gehad. In Kochin stoppen we een visitekaartje achter de ruitenwisser. Tot onze verbazing krijgen we 2 dagen later een mailtje van ze. En nu staan ze op de parkeerplaats en maken we kennis met ze. Dit gaat zo spontaan dat we met ze mee mogen naar Kodaikanal.. Leuk he

Anders & Christina 

 

Manna Bakery en Bison Wells 

In kodaikanal gaan we op zoek naar een Israelische Bakery, waar Anders 6 jaar geleden is geweest.  Inmiddels zit er een andere eigenaar in.  We lunchen hier met vers gebakken bruin brood. Heerlijk

Anders en Christina zijn avontuurlijk aangelegd en zitten nog te denken aan een cottage buiten de stad om effe lekker bij te komen. Bij toeval zien we een A-4 tje hangen in de bakery waarin een Jungle Cottage te huur wordt aangeboden. 

Bison Wells.  De eigenaren van de Bakery, George en Yvy hebben 5 jaar geleden een stuk land gekocht en er een huisje op gebouwd. Nu kun je huisje huren voor een aantal dagen en genieten van de stilte van de Jungle.

Na wat overleg met Anders en Christina en de eigenaren besluiten we van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Dit verhaal kun je lezen op de volgende pagina : Bison Wells 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...