25.01.2004 - Bison Wells

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal25.01.2003 - Bison Wells 

 

Ken je dat, soms kom je op een plaats of locatie terecht en dat wil je graag beschrijven, maar dat gaat zo moeilijk want er is zo veel te vertellen. 

Bison wells is zo'n plaats.  Op 1.5 uur rijden van Kodeikanal heeft George een stuk bos gekocht van een voormalige Maharadja Familie. Je kunt niet zomaar een stuk bos kopen. Het meeste bos is van de regering. En tegenwoordig is de regering ervan overtuigd dat het bos wat er nog is, bewaard moet blijven.

    

Bison wells 

8 hectare groot, en er staat 1 klein huisje op, midden in de jungle. Het dichtstbijzijnde dorp ligt 4 kilometer verder. Het is een huisje gemaakt van steen en hout en bied plaats aan 3 mensen. Er is een toilet en keuken. Water komt van een put iets verderop. George is met ons meegereden vanuit Kodeikanal. Zijn hulp Tyagu is s'morgens met de bus vooruit gegaan om kwartier te maken.  Bij aankomst komt de rust je tegemoet. Op een enkele bus na, hoor je hier niets anders dan vogelgeluiden.  Binnen een uurtje staat er al een lunch op tafel. 

 

 

Die jongens zorgen hier goed voor je. De rest van de middag verdwijnen we in een oase van rust. Beetje hout klaarmaken voor het kampvuur en s'middags een korte wandeling naar het meer verderop beneden. George spot voor ons de diverse vogels en laat ons van alles horen en zien. 

S'avonds na een voortreffelijk diner gaan we om het kampvuur zitten. Regelmatig horen we het "blaffen" van een hert (barking deer), vlak bij ons huisje, om de hoek bij de zelfgemaakte bron.  We mijmeren weg bij het zachte licht van het kampvuur en de heldere hemel vol met sterren.  Ik dacht dat er geen plek in India zou zijn zonder herrie, maar dit is zeker de plaats.

    

 

Trekking in de Jungle 

Zondag wordt er door George op de deur geklopt. In een boom, tegenover de veranda spot hij een reuze eekhoorn (Malabar Giant Squirrel) en een paar minuten later aan de overkant op de bergen 2 bizons. George neemt ons mee voor een trekking van 5 uur. Via een meertje en een aantal bergpaadjes staan we s'morgens om 11 uur op het hoogste punt op 2205 meter. Niet zo hoog zou je denken, maar voor dit gebied een van de hoogste punten. Net voor dat we het dichtbegroeide junglebos uitkomen staan we ook in oog met 2 snuivende Bizons (indian Gaur). Van die 1000ponders.... Ze loeien en rennen snel de jungle in.

 

George Roshan, Wilderness Explorer

George, onze huiseigenaar en gids is in India een bekend wildlife fotograaf. Hij heeft diverse publicaties in Outdoor bladen gemaakt. 5 jaar geleden heeft hij dit stukje land/bos gekocht en heeft er zelf een huisje op gebouwd. Je kunt er met 3 personen in slapen. Hij gaat zelf altijd mee om voor het eten te zorgen. 2 personen kosten 500 rupees per dag. En voor 300 rupees per persoon heb je vol pension. Dus voor in totaal 1100 rupees ( 21 euro per dag/2 personen ) heb je eten(3 maaltijden plus snacks), drinken en slapen. 

 

 

Shortcut

Na een pauze op de top van de berg nemen we een ander pad naar beneden. Wederom zien we veel grote eekhoorns en een klein aapje. Er zit nog veel meer wild in dit gebied zoals wild boar (wilde zwijnen), vele vogels, een aantal slangensoorten en herten. George en een lokal die ook met ons is meegekomen besluiten een "short cut" te maken. Dat betekend in ons geval een extra trip van 2 uur dwars door de jungle, niet op een pad dus. We horen allerlei geluiden uit het bos komen. Soms wordt het dichte bos afgewisseld door mooie uitzichten.    

 

Escape from the Ratrace

Bij terugkomst staat er weer een geweldige maaltijd voor ons klaar. Bison Wells is echt een plek om helemaal bij te komen. In het gastenboek lees je berichten als "Als place to escape from the Rat race". Lekker zitten op de veranda, een boek lezen of wat schrijven. Eigenlijk hoef je niet eens wat te doen, want je hoort continue diverse geluiden uit de Jungle komen. 

 

 

Eco tourisme

Als je, zoals in ons geval denkt dat er in geheel India geen rustig plekje is te vinden, kom dan naar Bison Wells.  2 dagen/3 nachten is al genoeg om je een geheel andere kijk op het mooie Tamil Nadu te geven. George is een toonbeeld van het moderne "Eco Tourism".  Dat blijkt hier uit de liefde en zorg voor de natuur en het leven in volledige harmonie met de omgeving.  Hij denkt er dan ook niet over om hier meerdere lodges neer te zetten, zodat de schoonheid in ieder geval bewaard blijft voor diegene die er moeite voor wil doen dit plekje op te zoeken. 

 

 

Achtergrond informatie :

 • For reservations contact: 
  Bison Wells , Wilderness lodge
  Camp George
  Observatory P.O. Kodaikanal,
  Tamil Nadu 624 103 India 

 • bisonwells@rediffmail.com

 • www.wilderness-explorer.com

 • George is ook lid van de Palni hils Conservation council, Kodeikanal

 •  

 • gps positie : 2038 meters high, Noord 10,27676, EastO 77,36873

overige info omgeving: 

www.keralalink.com

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...