29.01.2004 - De laatste week India

Up
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahalDeze week verblijven we 2.5 dag in een luxe resort bij 2 Hollanders, en gaan daarna met de trein naar Chennai.  Vrijdag 5 februari vliegen we naar Bangkok. Dan zijn we met 82 dagen toch iets langer in India gebleven. 

 

 

29.01.2004 - van Kodeikanal naar Athoor

Gisteren hebben we niet veel meer gedaan. Na het avontuur met George en zijn Wildernis lodge probeerden we in het Greenland Guesthoust een kamer te vinden, maar ze hadden geen rekening met ons gehouden.  Een stukje verderop vinden we de Villa Retreat. Ook goed. Lekker uitslapen dus, ontbijt op bed brengen en lekker een paar uur internetten.

Wederom gaan we met Anders & Christina op pad.  We hebben een folder ontvangen van een Luxe Resort ergens 80 kilometer verderop.  Een familie Nederlanders heeft daar een stuk land gekocht, zijn vervroegd met pensioen gegaan.   

Double Dutch in Athoor

Gé Mol en Gemma den Boer begonnen in 1994 als een familiehuis. Veel vrienden en familie kwamen logeren, en zo zijn ze langzamerhand uitgegroeid tot een verblijf voor iedereen die geintereseerd is in de atmosfeer van het Indiase platteland. 

De accomodaties bestaat uit 2 bungalows. De 5 ruime kamers met badkamer hebben een brede veranda met uitzicht op de tuin en het meer. 

 

 

Het resort - zo'n 2 hectare groot, ligt in een prachtige vallei, aan 2 zijden begrensd door de uitlopers van de Palani Hills. De tuin grenst aan het meer, waarin je lekker kunt zwemmen. Er is hier geen lawaai van verkeer of de stad. 

Hier blijven we 3 dagen/2 nachten.  De prijs van de luxe kamers is voor ons budget ietwat hoog, maar gezien de kamer en de lokatie niet te hoog. Op dit moment zitten we alleen met zijn vieren.  Voor 1100 rupees per persoon hebben we de luxe kamer en 2 maaltijden per dag. (Dat is 2200 rupees/ 20 euro) 

Ik moest ook vermelden dat ze nu ook budget rooms hebben. Als je intresse hebt, onderaan de pagina staat het adres.  Even bellen enof reserveren is wel het beste, anders doe je veel moeite om er te komen en dan zitten ze vol.  Het eten is er verschrikkelijk lekker.... en veel. Je krijgt het er niet op. Slapen is een belevenis. Juist omdat het er zo lekker stil is. Je wordt wakker van het geluid van de dieren.   

30.01.2004 -  Trekking

We gaan eerst even wat boodschappen halen. Daarna trekken Anders + Rob de bergen in voor een flinke klim. Al na 2 uurtjes bereiken we 1 van de toppen achter ons. We hebben 500 meter geklommen.  Er is geen pad en soms moeten we toch wel ongezekerd echte stukjes op rotsen klimmen omdat we anders niet verder kunnen.  We klauteren langs bomen en struiken. Die struiken zijn soms manhoog. Alles wat van de bomen of struiken valt zit binnen een uur in mijn sokken. Kriebelt dan ook lekker. Het is bloedheet. Al snel zijn we doorweekt van het zweet. 

Vuil, vies en onder de schrammen keren we terug.Ach, dit is India 

Christina en Jacky wachten intussen op de dame van de bodymassage. Ze komt echter niet.. "andere afspraak" laat ze via via weten.  Daar ben je mooi mee. Zit je de gehele middag te wachten, komen ze niet opdagen. "Ach dit is India", zegt  Gé.  Dat kan wel zo zijn, maar het is toch niet zo vreemd om dat wat eerder te zeggen.. , dan hadden de meiden wat anders kunnen doen. 

Voor de rest is het goed toeven in het Holland House..

 

Treinen naar Chennai

Op 31.01.2004 komt er weer een einde aan dit Luxe Resort, waar we 2,5 dag verwend zijn met rust, stilte en lekker eten. 

We besluiten nog een stukje mee te rijden met Anders en Christina tot aan Trichy. Daar nemen we een trein naar Chennai. Helaas is alleen een basis - klasse 2 ticket te koop. In deze goedkoopste klasse zitten ook de meeste mensen en kun je een zitplaats wel vergeten.  Als de trein aankomt zoeken we snel de Treinconducteur op. Het lukt ons voor weinig rupees meer ons ticket "te upgraden" en we zitten de gehele 5 1/2  uur tevreden in een sleeper coupe met een paar andere Indiers.

Pas om 2130 uur hebben we een goedkoop slaapplaatsje gevonden in Chennai, nadat we ons een aantal malen door rikshaws hebben laten rondrijden.  We slapen nu in de kleinste kamer tot nu toe (2x2 meter) maar ook de goedkoopste  150 rupees. 

De volgende dag gaan we toch op zoek naar iets groters. Dat voelt toch wat lekkerder aan.    

01.02.2004 - Chennai (Madras)

Het eerste wat we hier doen is een andere kamer zoeken. Als tweede (en dat op zondag) zoeken we het kantoor van Indian Airlines op.  Yes we kunnen boeken voor Bangkiekokkie....  Maar liefts 23850  rupees. Dat is goedkoper dan via internet. Dat was 10.000 rupees duurder.

5 Februari om 23.59 uur vliegen we naar Bangkok... 

Nu hebben we ieder geval nog even de tijd om Madras te bekijken. We moeten zeggen : Chennai maakt niet veel indruk. Maandag 2 feb slapen we uit. Buiten spreekt een riskhaw rijder ons aan. Voor 50 rupees wil hij ons wel een middag toertje geven. Hé, das goedkoop... 

 

 

Toertje Chennai

Het eerste punt is het oude fort. Nu zijn alle oude gebouwen in bezit genomen van de administratie, dus daar valt niets te zien. Wel is er een museum. Buitenlanders betalen 20 x meer dan Indiers (100 tov 5 rupees ). Verderop zien we een buitenlandse toerist. Hij verteld ons dat het niets voorsteld. Daar gaan we dus niet in. Dan rijden we langs de Marina Beach. Vanwege een moslimfeest is het superdruk op dit strand. Hier parkeert de chauffeur zijn rikshaw op een parkeerplaats en vraagt ons de toegang van 10 rupees te betalen.  Eenmaal op de parkeerplaats vraagt tie 20 rupees om te eten, want dat heeft hij nog niet gedaan. Het is inmiddels 2 uur....  "Na de lunch rijden we even naar een shoppie",  zegt tie snel. Ineens dringt het tot ons door.... Instinker !  We zeggen hem een aantal malen daar geen zin in te hebben, maar hij luistert niet.. Dan besluiten we om hem maar verder te verlaten.. Hier hebben we geen zin in. Doei..

We kijken nog wat rond op de boulevard en zoeken het Aquarium.. Helaas. na 15 minuten in de stinkende hitte staat we voor een krot van een pand. Dit was het Aquarium, het bestaat niet meer. We hebben er genoeg van en gaan terug naar het hotel om de rest van de middag te relaxen en ons voor te bereiden op Bangkok.

 

Chennai is niet onze stad. 

Alles is oud en rijp voor de sloop. Neem nu ons nieuwe Hotel. Hotel Chandra Towers...  Als je de folder leest ziet het er goed uit. Het pand bestaat uit 3 grote gebouwen. Wij zitten op de 4rde verdieping. Een aantal kamers zijn al niet in gebruik. Hier halen ze de onderdelen uit waarmee ze ander kamers dan weer repareren. In ons geval hebben we een goedkopere kamer omdat de airco niet meer werkt en de teevee is weggehaald. Dan blijkt de wc niet door te spoelen, missen we een aantal stopkontakten/schakelaars en de helft van de lampen doet het niet meer. Maar het kan ons niet boeien.  De tapijten in de hallen zijn versleten en de verf bladdert overal los van de muur. Het lijkt alsof we alleen zijn op deze verdieping, want het is super stil. En dat vinden we niet erg. 

Vergane Glorie

Het moet ooit een 3-4 sterren hotel zijn geweest. Op iedere verdieping vind je een suite met een mooi bord bij de ingang. Alleen de helft van de borden valt er bijna af.  Veel lampen in de gangen zijn er al afgevallen. De rechter zijde van het pand zijn de lodges. Zeg maar "de varkensstallen". Hier kun je voor 273 rupees overnachten. Het zijn kamers van 2.5 bij 2.5 met een fan. Het toilet zit in deze ruimte en is zo'n sta ding. Het is ongelofelijk gehorig. Indiers die geen geld hebben  zitten in deze hokjes. Alle deuren staan open. Ze boeren en spugen over de balustrade. Valt nog mee dat ze niet op de galerij staan te pissen. Op het dak wemelt het van de buizen. Ze zijn allemaal verroest. 

    

Hotelkamer

Een aantal buizen moet vroeger een gedeelte van de centrale airco zijn geweest.  Er staan 3 lift huisjes op het dak. 2 van die liftmotoren werken niet meer. Ze staan er verroest bij. Het gehele complex adverteerd met een 24 uurs restaurant, licensed bar, coffee shop en shopping arcade.... Eh, waar is die dan want ik zie alleen maar leeg staande kamers/hokjes op de begane grond. Het enigste voordeel wat ik hier kan bedenken is de 24 uurs check in/out. Voor de rest heeft dit hotel zijn glorie verloren. Iets wat kapot is gegaan wordt hier niet meer gerepareerd.

Dit geld ook voor de voertuigen die in Chennai rondrijden.....
Deze truck is nog steeds volop in gebruik..

 

2 - 5 februari 2004 

Eigenlijk doen we hier niet veel meer. Uitslapen, lekker internetten, laatste keren dosa en malai kofta eten,  beetje rondhobbelen en veel lezen en voorbereiden van de route Thailand. 

 

Bangkok here we come

 

 

Achtergrond informatie :

Chennai

 • Classic Tower Guesthouse, 
  Pantheon Road, 17,  Egmore 
  Naast de Egmore Churhe
  kleine kamer, double bed, shared wc 150 rupees
  tel:8591845

 • Hotel Chandra Towers
  Gandhi Irwin Road (Tegenover Egmore trainstation)
  double bedroom/warme douche/rustige kamer zonder tv/ 400 rupees incl tax.
  tel. 52148137

Oh ja, nog wat info over Chennai: 

De boulevard is snikheet, het aquarium bestaat niet meer, het ford en museum is zijn geld niet waard, de rikshaws liegen tegen je, overal stinkt het van de pis.  de rivier die dwars door chennai loopt is een riool en dat ruik je. Volgens de verhalen zijn de filmstudio's ook niets, het wildpark en snakefarm overcrowded. De meeste hotels stammen uit het koloniale tijdperk en zijn in verre staat van onbewoonbaar verklaard.

Maar je moet het zelf maar onderzoeken........

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...