26.02.2004 - Break in Chiang Mai

Up
06.10.2004 - Het aftellen naar huis
03.10.2004 - Koh Tao - 2de keer
25.09.2004 - Bangkok - 3rde keer
14.05.2004 - Duiken op Koh Tao
02.03.2004 - Chiang Rai en omgeving
27.02.2004 - Pai en Mae Hong Song
26.02.2004 - Break in Chiang Mai
22.02.2004 - Chiang Mai hilltour
21.02.2004 - Chiang Mai
18.02.2004 - Ayuthaya
14.02.2004 - Daytour Kanchanaburi
06.02.2004 - Een weekje Bangkok   

 

25.02.2004 dagje relaxen

Na een "weekendje in de bergen" hebben we zoiets van effe een daggie niets doen. Lekker uitslapen, je spulletjes in orde brengen, de was weg brengen, foto's downloaden en bekijken . En vooral relaxen. De binnenplaats van het hostel waar we verblijven is een ideale plaats om lekker te zitten. Boekje lezen, Lonely Planet erbij en lekker uitpluizen waar we heen willen.  We hebben het plan opgevat om vrijdag naar Pai te gaan. Vanuit  het bergdorpje Pai kun je de hilltribes bezoeken, een motor huren. We zien het daar wel. Er gaan heel veel package tours naar die bestemming, en ook bijvoorbeeld Mae Hong Song en Soppong, maar dat vinden we "too easy".  We willen het zelf doen.. 

 

C en A tjes in Chiang Mai ? 

S'middag wanneer ik de mail check blijkt dat de CenA'tjes alweer uit Cambodja zijn vertrokken en onderweg zijn naar Laos via Chiang Mai. Oh ja... Ze moeten vandaag aankomen met de nachttrein en zullen morgen verder reizen. Effe een mailtje sturen.  Maar ja, dat checken we om half 6 niet meer.  Het kan niet anders dan dat we beiden hebben zitten eten vlak bij elkaar op de Nightbazaar in Chiang Mai.  Wij zaten aan de varkenshaas met Patat en aardappelkroketjes...  Ben benieuwd wat Caroline en Arthur gegeten hebben. We hebben ze op een haar na gemist. Inderdaad zijn ze donderdag verder gereist.. We zien ze waarschijnlijk nog in Laos, Luang Prabang of zo ergens rond 6 of 7 maart. Wij moeten tegen die tijd toch het land weer uit zijn. 

26.02.2004  fietsen en dinner show 

Het moest een actief en informatief dagje worden vandaag. Nadat we redelijk vroeg (voor ons doen dan) zijn opgestaan, deze keer met een noodle ontbijtje want die eieren op toast komen de keel uitzetten, gaan we op pad voor het huren van een fiets. En na een uurtje vinden we die ook.  We moeten wel een beetje afdingen want ze willen ons de dagprijs verkopen, maar daar hebben we om 1 uur s'middags geen zin in.  Al na 7 minuten op de fiets blijkt dat dit niets wordt. Mijn fiets heeft volgens mij al een keer flink in elkaar gezeten, het frame loopt scheef, het stuur staat scheef naar rechts en mijn zadel kromt langzaam naar achteren, alsof er iemand van 150 kilo op heeft gezeten. Verder klaagt en piept de fiets bij iedere poging om vooruit te komen. Zowel bij de voor als achteras zit een speling waar je op je gemak nog een boek tussen kan stoppen. De voorvork hopt naar voren als ik in de rem knijp.  Bij jackie is het niet anders. Als ze naar rechts stuurt gaat de fiets gewoon rechtdoor omdat het stuur loszit.  Natuurlijk fietsen we nog even door de oude stad. We brengen de fietsen na 20 minuten terug. "Are you finished already ?" vraagt de verhuurster. "Ja, het was een kleine boodschap" zeggen we terug.  Ik heb niet eens zin om te gaan klagen wat er allemaal aan mankeert. Lachend lopen we weg... Goed he, van ons...

    

De ellende van de dag is nog niet afgelopen.

We gaan een avondje uit. Bij een agentje in de stad hebben we een traditioneel dinner met Zang en Dans, en hilltribe shows geboekt. Ik zal je eerlijk zeggen hoe dat er werkelijk aan toe gaat.  De bus die ons moet ophalen komt te laat, waardoor we op het terrein aankomen als de show begint. Om ons heen zitten al pakweg 100 mensen te eten, blijkbaar waren die er al een half uur geleden.  Het eten wordt direkt opgediend. We hebben deze avond geboekt vanwege de mooie uitspraken in de folder: " We are pioneers in the idea of the Kantoke Dinner Restaurant, which allows the guest to experience northern food while viewing cultural and hilltribe shows". 

 

 

En dat hebben we geweten. Omdat de show reeds is begonnen en de schaal met voedsel voor je neus is gedumpt  weet je niet wat je moet doen. In hoog tempo wisselen de diverse dans shows zich af. Fingernail dance, Sword dance, Old time dance. Gefacineerd kijken we om ons heen. Ondertussen is de kleefrijst koud, het varkensvlees blijkt meer vet te zijn, de ogende salade is een of ander zoetig goedje. Oh ja er zit ook nog iets ondefinieerbaars bij wat nog net niet in brand staat. Zo pittig is dit.  Aan een biertje waag ik me maar niet, want dat kost 5 x zoveel als in de 7/11 (de lokale winkel keten hier).  Krent, denk je dan.  Ja, dat klopt.  "Part 1 has 7 dances..... Althogether has Part 2 nine dances ", gaat de folder verder.  "Of ik nog wat wil drinken", vraagt iemand na 5 minuten links van me...  En dan klopt er rechts van me iemand anders op mijn schouder "You want Picture ?". Er staan 2 bloedmooie thaise vrouwen naast Jacky. Mooi dat die foto een vermogen kost. Elke keer als ik in de aanslag sta met mijn camera om een mooie foto te maken, is de dans weer afgelopen. Als ik mij omdraai om naar een zwaarddancer te kijken, is de schaal met voedsel zowat verdwenen. "You coffee/tea ?", vraagt weer iemand anders nog geen 5 minuten later. Ik heb de laatste hap nog niet doorgeslikt.   Die koffie blijkt ook nog eens niet te zuipen.  Terwijl ik inmiddels ook mijn 2de cola'tje krijg, wordt ik  van de achterhoede onverwachts gepresenteerd met de rekening."You pay now ?" Oke, is het al zo laat.  De laatste ronde wordt ingezet en iedereen moet op de dansvloer. Ineens gaan de lichten aan. De serie dansen zijn afgelopen. We moeten opzouten, en snel want de bus staat al te toeteren. Onderweg terug krijgen we beiden een licht borrelend gevoel in de maag. Het is maar een 15 persoons busje en hij hobbelt flink.     

"And now, with over 31 years of experience, we are still the best in our business", roept de folder weer. 

We hebben er toch lichterlijk een kater van overgehouden. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar door het gehaast en gestress van de staf hebben we niet de kans gehad om er werkelijk van te genieten. Niet van het eten en niet van de dansshows, terwijl er toch mooie dames tussen zitten en het dansen best mooi is. Hadden ze er maar wat meer tijd voor genomen.  Half 10 zitten we weer op onze kamer. Minus 20 euro, en dat is veel geld in thailand. Nooit meer een culturele show voor ons dus.

 

 

Morgen, vrijdag gaan we voor een paar dagen naar Pai en omgeving. Daarna komen we weer terug in Chiang Mai en maken ons op voor het laatste gedeelte in Noord-Thailand, Chiang Rai en het Drie landen punt, voordat we Mekon oversteken en 3 weken in Laos gaan doorbrengen...

 

Achtergrond informatie :

 • Ach, je moet het zelf weten hoor maar hier is het adres 

 • www.oldchiangmai.com

 • Het dinner/dans arrangement kost 300 bath pp (inclusief ophalen en wegbrengen) 

 • bier : 150, cola 50 en de cocktails wil je niet weten.

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...