17.03.2004 - Tubing in Vang Vieng

Up
20.03.2004 - Weekje in Vientiane ??
17.03.2004 - Tubing in Vang Vieng
14.03.2004 - Noi Vieng
11.03.2004 - Trekking in Laos
09.03.2004 - Muang Khua en Noi
05.03.2004 - Speedboot naar Luang Prabang   

 

de hoofdstraat van Vang Vieng. Alles draait om outdoor, kayak, fietsen en eten

17/3 vertrek naar Vang Vieng 

We hebben niets geregeld, niets geboekt. We hebben zoiets van : "We zoeken het wel uit", en laten ons om half 9 s'morgens door een tuk-tuk afzetten op de busterminal Zuid van Luang Prabang.  Er gaan 2 bussen, eentje om half 11 ( kost 4,5 dollar pp) en eentje over 30 seconden, de zgn, VIP bus ( en die kost 5 dollar). De bus staat al te ronken. Alle mensen zitten er al in. Wij besluiten maar snel om mee te gaan. De rugzakken moeten in het gangpad. 2 seconden later rijden we weg.. 

 

 

Afgelopen nacht hebben we nog eenmaal in ons heerlijke Guesthousje Jaliya  in Luang Prabang geslapen. En die avond aan de overkant in Restaurant Manu een overheerlijke biefstuk met patat gegeten. 

Dagje nietsdoen

18 maart 2004 -  Na een nachtje in Guesthouse Pany doen we vandaag helemaal niets... Nou een beetje lezen, zitten op het balkon, Vang Vieng verkennen. Het is te heet. Het zweet staat op onze ruggetjes.. We slapen nagenoeg alleen in dit Guesthouse. Ook weer een kamertje voor 4 dollar. Met douche en wc.. Lekker stil. Even de was wegbrengen. Bij een lokale naaister wat herstelwerk wegbrengen en s'avonds lekker Indiaas eten.

Het blijkt dat Vang Vieng populair is bij de Backpackers... Voornamelijk om te chillen. Er zijn Plenty guesthouses en plekjes aan de waterkant. Vooral die waterkant is populair, zeg maar om zijn scenery.. Je neemt wat te drinken en geniet van het kabbelende water en de mooie vergezichten. Geen wonder dat je hier de meesten touristen tegenkomt. Als je je zelf al kunt verzetten iets te doen, dan draait het hier om kayakking, caves, moutainbiking, tubing en bezoekjes aan hilltribes.  Je kunt alles ook laten verzorgen met een dagexcursie. Al vanaf 10 dollar kun je een dagje weg (incl lunch). 

Aangezien we geen zin hebben in de hilltribes, gaan we morgen op eigen houtje op pad.

    

Met de fiets naar de Caves...

Vandaag, vrijdag 19 maart, hebben we er een actieve en leuke dag van gemaakt! Om 8 uur 's ochtends zijn we per fiets naar de eerste grot gereden. Dat was een nogal toeristische grot, maar niet druk, want we waren er als enige. Binnen hadden ze hele mooie verlichting aangebracht, en verder hebben we in die aardig donkere ruimte rondgeslenterd en geneust. Dit is echt iets wat Rob en ik allebij heel gaaf vinden. We hebben veel fotos genomen. Verder was er nog een geweldig uitkijk punt over de vallei. Echt hier is het een super gave omgeving als je van natuur en bergen houdt.

 


superdeluxe verlichting....

 

I hate snakes......

Na de super verlichte grot zijn we op de fiets de volgende grot op gaan zoeken, en het was echt zoeken... Echt klimmen en klauteren om bij de ingang van de grot te komen! Deze grot werd ook niet zo vaak bezocht, en je begrijpt wel waarom! Toen we boven bij de ingang kwamen liepen de zweetdruppeltjes echt weer van ons lichaam af, het begon ondertussen al warmer te worden ook. We gaan de grot in met een 'trappetje' naar beneden. Als we een voet op die trap zette zakte hij was schuin weg, dus dat was al een hele belevenis. Halverwege zien we nog een fel groene slang slapend op een tak liggen... Mijn hart begint even flink snel te kloppen als ik dat zie! We lopen maar snel door en in de grot aangekomen blijkt het te bestaan uit hele grote hallen. Mooie gesteenten (zoals altijd wel) en we kunnen hier echt zien dat er niet veel mensen in geweest zijn, op de trappetjes na dan. Ik zie het aan Rob zijn ogen, het liefst wil hij nu zijn speleo-kleding thuis ophalen, met touwen en een goede lamp om op onderzoek uit te gaan. Maar ja, wij wilde lichtgewicht op reis... 

ga met de muis over de slang om de grot te zien...

 

Met fiets door het water

Als we de grot verlaten ligt de slang nog op precies dezelfde plek. Snel glippen we er weer langs en gaan weer naar de fietsen toe. We moeten een brug over waar we de heen weg al voor betaald hebben, en nu weer voor moeten betalen. Het is echt een bruggetje van niets, een beetje wat boompjes hier en daar en het is af. De overgang kost 3000 kip (0,30 dollar, niets dus...) Maar we besluiten met de fiets door het water heen te lopen! Tja, zal je denken, daar heb je die gekken weer! We hadden er gewoon zin in... De stroming is flink sterk en de fietsen kunnen amper op de banden door rijden. Maar we komen vrij snel met een natte broek aan de overkant terecht, waar we weer doorfietsen. 

    

  

nr 1 activiteit: tubing  

Tubing 

Als we weer in het dorp aankomen brengen we de fietsen weer weg en kleden ons om voor 'Tubing'. Bikini aan en kleding erover heen (tegen het verbranden door de zon). We laten ons wegbrengen door een tuc-tuc met een binnenwiel van een vrachtwagen onder onze arm. De tuc tuc draait zich weer om als wij het rivier water in duiken om te dobberen. Het is laag water, dus de stroming is niet zo sterk. Dit is echt heerlijk en relax! Soms een beetje een versnellinkje in het water en verder genieten van de rust op het water en de groene bomen en hoge bergen.

 

Give Pizza a Chance ....

Plots merken we dat er eigenlijk wel veel reizigers in het dorp zitten, maar die zoeken allemaal naar verkoeling op het water! De meeste jongeren liggen in het water met een biertje of stickie in hun handen, beetje overdreven... Eigenlijk is het hele dorp zo... Bij bijna elk restaurant zie je hier reclame met de tekst "Give a pizza a chance" onderaan staat dan dat je elke pizza kunt bestellen, en als je high wilt worden doen ze er voor 10000 kip "champignons" erop..Je weet wel... van die dingen waar je cool van wordt. Dat bedoelen ze dus met een chance....

En er zitten een hoop jongeren! Allemaal voor de champies en de alcohol. Wij hebben hier weer heerlijk Indiaas gegeten. Heerlijk zitten smullen. Morgen gaan we naar Vientiane om van daar uit naar het volgende land te reizen 'Vietnam' ! 

20/3 vertrek naar Vientiane 

 

Nog eentje dan, Vang Vieng bij Zonsondergang 
 

Achtergrond informatie :

 • Vang Vieng : Guesthouse Pany.. rustig guesthouse, 2 verdiepingen
  usd 3-4 per kamer
  Vanaf de busaankomst, het vliegveld oversteken, en dan zie je aan de overkant de achteringang.
  Heel belangrijk, dit guesthouse heeft een dag/nachtportier.
  We hebben gehoord dat diefstal hier regelmatig voorkomt

 • Caves, kun je op eigengelegenheid naar toe 
  entree gemiddeld 5000 kip ( halve dollar)

 • Tubing : 30000 kip ( 3 dollar)  inclusief band, en tuk-tuk die je wegbrent.
  Je eindigt in het dorp, en brengt de band weg op 2 minuten lopen.
  Vanwege de lage waterstand ben je 3,5 uur bezig...

 • Overal kun je aan de waterkant lekker chillen (biertje 7000 kip, cola 5000) 

 • Internetten genoeg mogelijkheden , 400 kip/.minuut 

 • Restaurant tip : Nisha , op de hoofdstraat 
  fantastische Indiase keuken... 

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...