27.05.2004 - Welkom in New Zealand

Up
16.07.2004 - Arthurs Pass & Christchurch
05.07.2004 - Kaikoura (walvissen) en Hanmer Springs
03.07.2004 - Van het Zuiden naar de Otago Peninsula en Dunedin
27.06.2004 - Van Queenstown naar Milford Sound
21.06.2004 - De eigenzinnige Westcoast
17.06.2004 - Abel Tasman National Park
11.06.2004 - Wellington & crossover
07.06.2004 - de thermoroute
01.06.2004 - Het Northland van NZ
27.05.2004 - Welkom in New Zealand
Tip: mount cook
Tip: The lost world   

Het juiste viegticket zoeken

We kochten ons vliegticket na wat shoppen op Koa San Road. Eerst hadden we het plan opgevat om een single trip te nemen, maar dat mag niet van de New Zealandse douane. Lezen we op de website van Leo en Rosalie (www.traveljunkies.nl) de oplossing.

Voorlopig is het geworden

27 mei : van Bangkok naar Auckland (stop in sydney)
2 maanden rondtouren richting Christchurch
27 juli : van Christchurch naar Sydney
2 maanden rondtouren terug naar Sydney
27 sept : van Sydney naar Bangkok

Het ticket (Quantas/Britisch Airways) is een jaar geldig en kan via de agent in Bangkok altijd gratis worden gewijzigd. De prijs 825 euro pp (inclusief kosten voor de creditcard).
Terug in Bangkok bekijken we dan weer of we verdergaan naar indonesie, maleisie etc... of naar huis.... 

    


wachten op je vlucht 

27.05.2005 - Bangkok naar Auckland

Het is een lange trip. Bijna 10.000 km vliegen. Eerst smiddags/snachts van Bangkok naar Sydney met Quantas. (8 uur )  Dan, na 2,5 uur wachten nog eens 2, 5 uur vliegen van Sydney naar Auckland, ook met Quantas.

De eerste rit was wel de meest luxueuze vlucht die we ooit hebben gehad. We worden verwend met drank, koffie, dinner en magnums toe. Daarna nog vers water. En ons toestel (boeing 747-400) beschikt over beeldschermen in de stoelen. Je weet wel, met 6 soorten films en nieuws. We kunnen zelfs vanuit onze stoel international telefoneren ! (uiteraard met de creditcard). Dat wordt dus niet slapen.. we hebben zoveel te doen.

 

28.05 2005  Maak jij je tassen maar eens leeg!

Eindelijk in Auckland valt ons het eerst op:  Het lijkt wel als of we terug in Nederland zijn. Het is koud, het regent en alles is netjes. De mensen praten weer normaal tegen je. Veel huisjes met een grote tuin of omheining eromheen. Nette strakke autowegen.  Alleen de Douane passage ging wat moeizaam.  Toevallig waren wij het die deze keer de tassen leeg moesten maken. Er worden volop vragen op ons afgevuurd. Wat gaan we doen, Waar heb je die tickets gekocht, Waar kom je vandaan, wat doe je voor werk.  Op zich zijn de beambtjes netjes en aardig. Het vraaggesprek verloopt dan ook in een goede sfeer. De tassen gaan helemaal leeg.. Er wordt gecontroleerd op drugs.  Niet alleen met een testmonster, maar ook met een snuffel hond.  De 2 Douane beambtes verbazen zich over wat wij allemaal in de rugzak hebben zitten... Ze zien dat natuurlijk wel vaker, maar onze inhoud schijnt bijzonder te zijn. Heel efficient zeggen ze.. Gelukkig hoefden we die 35 zakjes cappucino niet in te leveren......De controle voorwat betreft dierlijke producten is erg streng.  Ze hebben geen kippenziekte en willen dat graag zo houden. 

Yes... We zijn in Auckland... Eerst even de eerste schok verwerken
Airport taxi : 25 NZ dollar  
Annorexia kamertje in Hostel : NZ 60 dollar
Gelukkig heeft dit hostel een keuken : 2 soeppies en 2 noodles : 6 NZ dollar (wel zelf klaarmaken).

Tot zover valt het nog mee..  Wacht maar tot we op zoek gaan naar een camper of wat attracties in Auckland.. Op dit moment hebben we meer dan de omtrek van de aarde afgereist..Dat is toch meer dan 40.000 kilometer...   


ga met je muis over de foto en val in het diepe

 

29.05 - dagje  queens street 

Zoals altijd doen we na een lange vlieg - of busreis de dag er na even niet veel meer. In dit geval is het vandaag Auckland verkennen. We lopen winkeltje in en uit.  Ze hebben hier veel outdoor en camping winkels. Het eerste wat we doen is de prijzen checken. We zijn op het ergste voorbereid. Het valt echter mee. De Mac Donalds is zelfs goedkoper dan in Nederland. (voor zover we dat nog kunnen herinneren).

Voor de hand liggende attracties zijn de Skytower, de marina en Kelly Tarltons underwater aquarium. We hebben een Jeugdherberg pasje en het blijkt dat je hier in NZ regelmatig korting krijgt met dit pasje. Eerst maar eens de toren in.

 
In Downtown domineert de moderne hoogbouw, met de Sky Tower (318 m) als blikvanger. Deze hoogste toren van het zuidelijk halfrond maakt deel uit van Sky City, een complex met winkels, restaurants, een hotel, een casino en een theater. De twee uitzichtplatforms bieden mooie vergezichten over de stad en de Waitemata Harbour, waar het op vrije dagen krioelt van de zeilboten. Dat verklaart Auckland's andere bijnaam: 'City of Sails'

We komen niet echt ver vandaag, in ieder geval niet verder dan Queens Street, zo'n beetje de hoofdstraat van het centrum van Auckland.  De toren is geweldig. Snel lopen we naar een supermarkt om wat spullen te halen. Het is eindelijk tijd om zelf weer eens te gaan koken. En in het hostel kan dat prima, want daar zijn speciaal daarvoor extra grote keukens gebouwd. 

    

30.05.2004 Camper ophalen 

Dat klinkt wel stoer, maar tot een uur geleden hadden we nog niets geregeld. Wel een paar emailtjes gestuurd. Even bij onze collega-reizigers gekeken en het blijkt dat je je in de winter niet echt zorgen hoeft te maken. Hier en daar wat bellen en informeren en we komen uit bij www.backbackercampervans.com aan. Die heeft niet de camper waarmee ze adverteren, maar ze zijn ook agent voor www.britz.com en kunnen een leuke aanbieding maken. Hier naast zie je een Mercedes Sprinter - 2.2 TurboDiesel van 6 meter lengte. We hebben hem voor
54 NZ dollar per dag (53 dagen). In het hoogseizoen kost die 149 dollar per dag! Het kan nóg goedkoper want wij hebben gekozen voor een luxe versie met warme douche en toilet, kachel en magnetron, zodat we onbezorgd wild kunnen kamperen. (Daarmee sparen we weer geld uit).

 

Camper details

spirit-ts.pdf
Spirit 2 Deluxe
Motorhome Rates 04-05

Het ophalen gaat vrij gemakkelijk. Je belt eerst, reserveert met je creditcard, je krijgt een reserveringsnummer. Hiermee kun je gratis de airportbus nemen. Al die verhuurbedrijven zitten vlak naast de airport. Dan even contractje lezen, uitleg krijgen, betalen en wegrijden.  We mogen de bus gratis in Christchurch weer inleveren. Als extratje krijgen we nog een lakenpakket, een doos met wijn en kaas en een tafel en stoelen setje mee. Er staan ook nog 2 dozen met levensmiddelen die net door terugkerende reizigers zijn achtergelaten en die wij mogen hebben.  Het kan niet op vandaag. Ik moet wel even wennen met rechts zitten en links rijden..

De eerste nacht blijven we in onze camper op een Holidaypark met stroom, Manukau Top 10 Holiday Park. Morgenochtend rijden we naar de stad voor een hele gave attractie "Kelleys underwaterworld".

    

 

31.05 - underwaterworld

Buiten het centrum ligt het Kelly Tarlton's Underwaterworld. Een lopende band door doorzichtige tunnels voert je dwars door een enorm aquarium met haaien, roggen en zeeschildpadden. In het er naast gelegen Antartctic Encounter reis je per snowcat door een poollandschap met koningspinguïns. Er is nu ook een expositie over een van de Zuidpool expedities van Shakleton.

Binnen is er ook een video te zien over het werk en het leven van Kelly. 2 maanden nadat dit gigantische bouwwerk af was overleed hij.  In Rotterdam hebben ze ook zo'n aquarium waar je in een buis door heen kunt lopen. Hier, in Auckland is die groter en specialer omdat er een lopende band door de tunnel heen loopt zodat je alleen maar omhoog en om je heen hoeft te kijken.

Ja... zelfs Nemo was aanwezig in een van de broedkamers, compleet met anemone..


 

Morgen gaan we het Northland verkennen.....klik hier voor het vervolg

 

 

Achtergrond informatie :

 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...