05.08.2004 - 11 maanden op reis..

05.05.2002 - SloveniŽ ] 31.10.2004 - 3 weken thuis! ] 10.10.2004 - Terug naar Huis ] [ 05.08.2004 - 11 maanden op reis.. ] 05.05.2004 - 8 maanden op reis ] 05.02.2004 - 5 maanden op reis ] 05.11.2003 -  Na 2 maanden  op reis ] 03.09.2003 - Een dagje EHBO .... ] 21.08.2003 - Wat heb je aan een goed gebit ?.. ] 09.08.2003 - Het Afscheid van de Mitsubishi Pajero ] 05.08.2003 - Stoeien met de Rugzakken.. ] 24.07.2004 - Is Reizen nog wel Veilig ... ] 19.07.2003 - Nog 48 dagen.. ] 12.07.2003 - Nog 8 weekenden.. ] 02.07.2003 - Nog 65 dagen.. ] 02.07.2003 - Jackies afscheid van collega's ] 17.06.2003 - Opheffing Negatief Reisadvies Chinal ] 02.06.2003 - Sars of niet.. Nog 95 dagen ] 17.02.2003 - Nog 200 dagen.. ] 10.02.2003 - Ons dagelijkse leventje.. ] 05.02.2003 - Nog 7 maanden.. ]

05.08.2004 We zitten inmiddels in  Australie 

De laatste keer toen onze nieuwsbrief verscheen waren we op het eindpunt van onze Vietnam vakantie. Daarna zijn we door Cambodia naar Thailand gegaan. We hebben hier genoten van een weekje relaxen op het eiland Koh Tao, en hebben ons nuttig vermaakt met een duikcursus. We zijn daarna vanaf Bangkok, Thailand, naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Hier hebben wij ons 2 maanden flink laten gaan met de luxe van een camper. We zijn echte bikkels geworden (vinden wij zelf...) door de vele malen dat we in het wild hebben gecampeerd. Na de geweldige tijd in ons meest waanzinnige land zijn we nu bezig met onze volgende uitdaging. We zitten nu in Australie waar we per (iets minder luxe) camper de vele kilometers van het land willen onderzoeken. We zullen jullie snel weer op de hoogte houden van onze avonturen via het dagboek. Maar nu eerst even over onszelf wat vertellen. We merken door de vele reacties dat onze 'fans' zeker intresse hebben in onze belevenissen. Dat het land dat we bezoeken mooi is weet tenslotte iedereen wel toch? 

Plaatje is gemaakt in het Mount Cook National Park. Achter de foto stond de camper opgesteld voor een nachtje camperen in het wild. Wat een saaie plek was dat zeg.....(gnagna)


 
* algemeen het reizen : Het reizen in Azie en onze ervaringen met het reizen in Oceanie (Nieuw-Zeeland en Australie) is echt een wereld van verschil. Het bussen en treinen van Azie bevalt ons goed, hoewel het soms wel eens echt geduld hebben is. De campervan in N-Z is een echte luxe vakantie geweest. We hebben het als echt waanzinnig leuk ervaren, om alle vrijheid te hebben en zelf te kunnen bepalen waar en wanneer we ergens naar toe gaan. We vonden het heerlijk om weer eens zelf te kunnen koken. In Azie waren we het uit eten gaan echt wel zat geworden! 


* gezondheid :

We zijn beide nog zo gezond als een vis. Geen van ons is ziek geweest, zelfs niet van elkaar... hihi. We waren super blij dat we in Nieuw-Zeeland eindelijk mochten stoppen met de malariapillen. We hebben Lariam (malariapil-merk) vanaf half januari tot eind mei moeten innemen. En het is al niet zo een lekker spul... * financieel :

Het verschil met Azie en Oceanie is zeker heel groot. We hebben het verschil nog even groter gemaakt door met een camper rond te reizen. 

Een gem. kamer in Azie met douche en toilet is zo'n:
Ä5,-
Een gem. kamer in N-Z met gedeelde douche en toilet is:
Ä25,-

In Azie zou het duurder zijn om uit eten te gaan. In Oceanie kun je maar beter zelf eten koken, hoewel ze in N-Z leuke deals hebben met take-aways hebben wij ons niet laten verleiden.

Voor meer cijferwerk.. check de budgetpagina

Dinner 

Vanwege het koken hebben we zeer weinig buiten de camper deur gegeten. 

duurste       : 

32,00 euro, (2 pers) tijdens een maori dinner show 

goedkoopste  :

5,23 euro, voor een bbq tje in het hostel vlak voor de rugby wedstrijd van de allblacks tegen South Africa.

Hotel/Guesthouse/Holidaypark 

Duurste      :  Oakland : 27 euro voor een 2 persoons (annorexia) kamertje van 2 bij 3 meter met gedeelde faciliteiten 
goedkoopste : gratis, Vrij camperen in de natuur 

Alhoewel de campings vaak een tarief tussen 10 en 14 euro hanteren. * Relationeel : We zitten met het reizen 24 uur op elkaars lip, en dat dus al 11 maanden lang. Geen van ons twee heeft nog de behoefte gehad om er een dagje of zelfs een paar uur alleen op uit te gaan. Zelfs het koken in de camper of in een guesthouse doen we graag samen. We hebben dikke pret en reuze naar onze zin. 

We willen ook nog steeds met elkaar gaan trouwen... hihi.* Bagage  : We hebben in N-Z 2 maanden lang geen rugzak hoeven inpakken. We hadden ze achter de autostoelen verstopt en hebben ze lekker niet meer aangekeken. Wel hebben we ons zelf soms verwent met een t-shirtje en een truitje. Het meeste hebben we in Nieuw-Zeeland in een grote doos naar Nederland gestuurd. We hebben naar Australie wel wat extra bagage meegenomen. Een thermoskan, snijplankje, vleesmesje en zelfs een bakpannetje die we gebruiken voor het zelf koken in Oceanie. Deze spullen misten we in de gehuurde campervan, of waren voor ons niet van goede kwaliteit. Tja, een eitje die steeds aanbakt gaat toch ook vervelen...

Maar goed dat we een doos naar huis hebben gestuurd, een gedeelte hebben verkocht aan de lorreboer, een beetje weggegooid en het een en ander in de keuken van de hostel hebben neergezet(wat overigen binnen 10 minuten weg was, de gieren) anders konden we het allemaal niet meer in de rugzak meenemen.

overigens hebben we nog wat nieuwe uitrusting. Een extra fototas (voor de canon 300d) en een groter statief wat weer meemoet. 

Nog een tip voor Nieuw-Zealand....  Koop een omvormer van 12 volt naar 220. Dat kost zo'n 50 euro. Maar dan kan je wel s'avonds als je in het wild staat je camera en laptop opladen en gebruiken....* het mooiste van de
 laatste 3 maanden
:

Jacky : 

Ik krijg het weer voor elkaar en kan niet uit 1 ding kiezen wat ik het mooiste vond... Dus ik begin maar weer met een rijtje:

 • 1. De ontmoeting met de pinguins, zeeleeuwen, zeehondjes en de walvissen was wel echt een super belevenis! 
 • 2. Uiteraard waren voor mij de helikoptervlucht en de gletscherbeklimming super om eens mee te maken, zeker omdat het allebei voor mij de eerste keer was.
 • 3. En hoewel ik het in Vietnam voor het eerst had ervaren vond ik de duikcursus op Koh Tao, Thailand ook zeker een goede beslissen met waanzinnige avonturen.

Rob: 

 • 1. Nieuw Zealand... Vrijheid met de camper. Je kunt overal camperen. Niemand maakt er een probleem van. Soms komen ze zelfs een praatje maken.
 • 2. Duiken op Koh tao. Ik had niet verwacht dat de wondere wereld onderwater ook in koh tao zo mooi zou zijn.
 • 3. De dierenwereld Nieuw-Zeeland, de landschappen en de dingen die we thuis nog niet hadden gedaan....


* het engste :

Jacky :

Rob:

 • De bestuurders deur van de auto die na een windvlaag ineens helemaal openschiet. Zie schade aan de auto...


* het stomste :
 • Te hard rijden in Nieuw-zeeland! Een aardige politieagente was zo vriendelijk om ons naar de berm te wijzen en ons daarop volgend een bekeuring te geven voor de 19 kilometer te hard. Wil je de foto zien, kijk gerust bij de verhalen...
 • Van Rob om naar zijn vrouwtje te luisteren... hihi
  De eerste keer dat we in het wild wilde gaan camperen met de camper vonden we een reuze leuk stukje grasveld aan het water. Mij leek het wel wat, terwijl rob nog zegt dat het niets wordt voor deze car, en ja hoor, we staan vast en de wielen slippen door! We zijn al flink met takjes aan het knoeien onder de wielen (voor meer grip) als er een reddende engel aan komt gereden. Per 4X4 worden we door een aardige meneer weer op het droge gereden. 


* het meest tegenvallende : Backpackers zijn individualisten

De kiwi's in het algemeen zijn overal verschrikkelijk aardig en behulpzaam.  Zelfs in een supermarkt maken ze al gauw een praatje met je. Als je na een lange tijd dan weer in een backpackers hostel komt zie je ineens weer een heleboel "individuen" waarvan de meeste met een gezicht op onweer lopen en waarvan je je afvraagt wat ze op de eerste plaats hier doen en op de tweede plaats of ze het hier (lees op reis) wel naar hun zin hebben.  Vrijwel de meesten zijn ook nog eens contact gestoord en lijken in hun eigen leven te leven. Vooral de  japanners en koreanen hebben hier een handje van. Daar hebben we in geen 11 maanden mee gesproken. In Azie lijkt dit nog mee te vallen omdat je vaak met dezelfde mensen reist in een lange afstandsbus, in New Zealand reist ieder voor zich.  en zo lijkt ook de omgeving te moeten zijn.. ieder voor zich. * het lekkerste : We hebben elke dag reuze genoten van het zelf kunnen koken van ons eigen prakkie! Na al die rijst en het uit eten gaan, waren we hier zeker aan toe. 

Nou ja koken, vooral de kant en klare kip uit de grote supermarkten zijn super...

 * gereisde kilometers : De totale afstand vanaf 5 september 2003 na 11 maanden :48018 km

Thailand zuid : 1052 km (rondje eilanden)

Van Bangkok naar Auckland via Sydney
9829km vliegen
dat is nog verder dan terug naar amsterdam 

New Zealand per Campervan : 6417 km (inclusief de afstand van noord naar zuider eiland* overige opmerkingen :

Jacky: 

De laatste weken dromen we steeds meer over thuis. Heelijk dat we er samen over kunnen praten. We vinden het reizen nog steeds heerlijk met zijn twee, en vermaken ons prima.

Rob:  

Simpel misschien, maar in Nieuw-Zealand en Australie zie ik veel stoere 4x4 autos.... Zelf rijden we in campers de afgelopen maanden.. en dan denk ik aan Nederland.  Zodra we weer werk hebben wil ik weer een 4x4 of een bus zodat we lekker elk weekend weg kunnen....

(Jac: Rob is weer niet blij genoeg met mijn twingo... hihi, Maar die staat thuis op ons te wachten, een heerlijk gevoel..)

(rob: twingo... er kan niet eens een kayak bovenop....) * sponsorproducten :

Zowel  zomer als de winter buffies waren hier in NZ onmisbaar.  Je kunt ze ook niet kopen hier

De Life-line broeken en shirts bevallen perfect, en dragen we met veel plezier. 

Jammer genoeg moeten we nu eidelijk ook gebruik maken van het muggennet van tropenzorg...
Al het muggenspul, en de vitamenen pillen zijn op.... 

We vergeten nog steeds niet het belang van het papierwerk 

Van Eisden en Nelisse - onze assuradeur, gelukkig hebben we je nog niet nodig gehad sinds we echt aan het reizen zijn...

en van Ravesteyn en van der Wee - onze notarissen, zijn zelf ook weg van reizen, en zullen zelf ook wel weer even 'weg' willen... 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...