20.09.2004 - 4 dagen Sydney

Up
20.09.2004 - 4 dagen Sydney
11.09.2004 - New South Wales
05.09.2004 - Queensland - deel 2
23.08.2004 - Queensland - deel 1
17.08.2004 - The Northern Territory
11.08.2004 - de Australische Outback
02.08.2004 - Victoria & South Australia
26.07.2004 - Welkom in Sydney
Tip: auto kopen 1
Tip: auto kopen 2
Tip: ayers rock
Tip: great barrier reef
Tip: Kosciusko
Tip: great ocean road
Tip: auto kopen & ticket info   

20.09.2004 - Back in Sydney

Afgelopen nacht hebben we in de buurt van Sydney geslapen op een groot holidaypark aan de kust net boven Manly, ze noemen het de Northern Beaches...  We hebben de middag besteed aan het opruimen en schoonmaken van ons campertje.. was wel nodig ook.  Nog een een keertje lekker douchen op de camping, nog een beetje aftanken en dan richting de city.

Op de teller van de bus lezen we dat we 12.324 km hebben gereden. En dat valt nog mee, want vele reizigers pakken darwin en Cairns er ook nog bij, maar dat vonden we te veel. 

vliegticket Bangkok..

We rijden eerst naar de Airport om ons ticket te bevestigen. Het verhuurbedrijf zit hier toch vlak bij dus das niet zo'n groot probleem. De man achter de Quantas balie zegt dat wij ons ticket niet hoeven te bevestigen. Een andere vraag dan: We hadden van de lowlandersontour (kjelt en willeke)gehoord dat je, als je met Quantas vanuit Australie naar Bangkok vliegt, een uitreisticket moet kunnen tonen (zie hier hun tip). Nou ja, dat heeft nog niemand gezegd. Toen we vanaf India naar Bangkok vlogen, vroeg niemand hier naar. Nu zouden we toch al in Bangkiekokkie naar een ticket gaan kijken, dus doen we dat vanmiddag maar in Sydney. We hebben besloten om na Bangkok naar huis te gaan. Het is genoeg geweest. 

Het ticket hebben we snel geboekt bij een van de vele reisbureaus in het centrum. En inderdaad. Ook hier bevestigen ze het uitreis ticket. Het zit zo: Officieel willen de Thaise autoriteiten dat touristen het land weer verlaten. De "betere" luchtvaartmaatschappijen letten hier streng op omdat ze anders een boete krijgen. De Aziatische (zoals Air India ) nemen deze regel niet zo streng. Het schijnt dat er in Bangkok niet eens om wordt gevraagd. We vliegen met Turkisch Airlines op 10 october 2004 via Istanbul naar Amsterdam. Aankomst op 10 october 2004 om 1630 uur met vlucht TK1953.... 

Waarom gaan we naar huis ? Je vind het antwoord hier. Maar eerst gaan we nog even van Sydney genieten en daarna nog een paar dagen naar Thailand 

 

Sydney

Sydney heeft 3.980.000 inwoners en ligt in het dichtsbevolkte gebied van heel AustraliŽ. Met de magnifieke Sydney Harbour, de brede schone straten, de mooie architectuur, de prachtige oceaanstranden en de oude parken is dit voor velen een droomstad. Meer dan een derde van de hele Australische bevolking woont hier. Sydney is de grootste stad en de belangrijkste haven van AustraliŽ. Bondi en Manley beach, het Opera House, de wolkenkrabbers, de Sydney Harbour, de Botanical Gardens, uitgaan in Newtown, Taronga Zoo, het Sydney Aquarium: het zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Een van de hoogste en meest in het zicht vallende gebouwen van Sydney is de Sydney Tower die 305 meter hoog is.

Sydney is ontstaan in 1788 toen het een Britse strafkolonie was. In 1770 zette de Britse kapitein James Cook de eerste stap aan land en eiste meteen dit continent op. Hij noemde het New South Wales. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de stad in snel tempo uit tot een van de belangrijkste economische centra van het land. In januari 1994 legden enorme bosbranden enkele honderden huizen in de buitenwijken van Sydney in de as.   

21.09.2004 - Taranga Zoo 

Voor de Taronga Zoo moet je vanaf de kade een ferry naar de overkant nemen. Hiervoor kun je het best vanaf de Circular Quay een combikaartje kopen ( kost 33,50 aud pp) zie beneden. De zoo ligt op een heuvel, derhalve kun je het beste bovenaan beginnen. Dat kan op 2 manieren. Bij aankomst neem je de skytrain naar boven (schijnt mooie uitzichten te hebben) of je neemt de bus naar boven. Vandaar loop je op je gemakkie alle dieren af rustig naar beneden. 

 

Er zijn regelmatig Animal talks, waarbij de dieren worden gevoerd en waarbij de ranger gelijk een dierenpraatje houd. Bij de roofvogels wordt er een mooie vliegshow opgevoerd. Het park doet hier en daar wat verouderd aan, maar daar wordt hard aan gewerkt. Zelfs nu is men bezig met een flinke verbouwing. We zien een heleboek hekken en veel mensen die aan diverse gebouwen tegelijk bezig zijn. 

Ook in deze Zoo kun je animal encounters bespreken, zij het op beperkte schaal. Uiteindelijk is deze Zoo toch nog verassend groot. We denken dat dit komt doordat er een hoop verborgen ligt. Denk aan het feit dat je op een heuvel loopt van boven naar beneden. Vandaag zijn er heel veel mensen. Veel buitenlandse toeristen en veel schoolkids. Toch is het niet vervelend, eerder een soort gezellig. In de stad heeft iedereen zo'n haast. Hier lijken mensen lekker te genieten van alle dieren. Maar goed dat we niet meer met fotorolletjes werken. We schieten beiden onze geheugenkaartjes vol.

Veel plekken van de Zoo hebben trouwens fantastische uitzichten over de haven van Sydney. 

    

22.09.2004 - Ronddolen in de Botanische Tuinen

In 5 minuutjes wandelen van ons hostel komen we al aan in de tuinen. Alles staat in bloei, het is voorjaar, en we maken wat mooie foto,s. We zien vele bats, Vleermuizen, vliegen en een heleboel die op z'n kop in de bomen hangen, grappig gezicht. We lopen naar het eindpunt van de tuinen naar 'Mrs Macquaries Point' waar het perfecte uitzicht is naar de brug en het opera huis voor een leuke foto. Iedereen blijkt dit te weten, want hier is het een gekkenhuis! Vele busladingen komen en gaan voor een foto, of zelfs een groeps foto. De meeste mensen kijken amper naar wat ze op de foto zetten. En ieder mens wil voor de brug staan op de foto. Verder is het een heerlijk park. Een echte rust in de stad. In de verte horen we het geroezemoes van de stads geluiden, dat s het. We genieten aan het water van het staren van de vele boten die uitvaren. Het park is ook een ontmoetingsplaats voor sportieve mensen. Mensen die hardlopen en de trappen op en af hollen. Schoolkids, en mannen in pak doen ook sportief een voetbalwedstrijdje in het gras. Vele grote witte kakatoo's kijken rustig toe vanuit de bomen.  Hierna lopen we naar de brug.

Harbour bridge

De complete beklimming van de Bridge is onbetaalbaar. Dat kost tegenwoordig al 200 aud. dollar en daar hebben we geen zin in. Daarnaast kun je In een van de pijlers naar een uitzichtpunt klimmen voor 8,5 dollar of je loopt gewoon over de voetgangers passage en die is gratis. De brug overspant de haven van Sydney met een boog van 503 meter lengte en 134 meter hoogte. Er gaan maar liefts 8 banen verkeer overheen. Het is streng verboden om de brug te beklimmen. er staat een boete op van 2200 aud dollar. We zien zeker 6 man bewaking beneden rond de brug lopen, en er zijn nog mensen die de brug illegaal willen beklimmen!

    

23.09.2004 - Hyde Park Barracks Museum

Midden in het hart van Sydney ligt de Hyde Parks Barracks, gebouwd in 1817 met als doel een slaapplaats voor de tewerkgestelde gevangenen. Je kon als gevangene op 2 plaatsen tewerkgesteld worden. Bij een landeigenaar of bij de gemeente (het zgn gouvernement). Het centrale gebouw diende als slaapzaal voor zo'n 600 gevangenen. Er waren geen bedden maar hangmatten. Als je de geschiedenis een beetje kent valt het museum een beetje tegen.  Er word in displays wel het verhaal verteld van de aankomst en hoe de gevangenen te werkt werden gesteld, maar dat is dan ook het enigste.. En er valt zo veel te vertellen over de "convicts". 

Sydney Observatory 

Hierna lopen we richting de observatory, zeg maar de sterrenwacht of wel het oudste astronomische centrum van Australie. Eerst even een lekker broodje halen bij de Subway. Het observatorium is in eerste instantie opgezet om met behulp van de sterren de juiste tijd bij te houden. Op de top van het gebouw staat er een grote lange paal. Om precies 1 uur smiddags werd hier een bal omhooggehesen en weer neergelaten. Hierdoor wist men op zee en aan land precies het tijdstip. We zijn er om half 4 en precies op tijd voor een middag tourtje. We beginnen  met een korte 3D film over een fictieve ruimte missie naar Mars. Het schijnt dat in 2020 weer een nieuwe missie gepland is. Daarna krijgen we wat mooie ruimtefoto's te zien van de planeten, mars, de maan, pluto en saturnus. Op een leuke manier leren we weer wat over het sterrenstelsel. Tegen het einde van de rondleiding staan we in zo'n telescoop koepel. Daarna kijken we nog wat rond bij de diverse displays en ruimte modellen van sterrenstelsels. Het is allemaal veel informatie, soms wel wat ingewikkeld, zeker met de engelse taal en allemaal termen...

Vanavond eten we wederom een broodje gezond van de Subway en daarnaast een souppie, onze oude voorraad moet toch ook op.

    

24.09.2004 - Terug naar Bangkok

Gisteren de tassen al ingepakt. Vandaag komt om 12.00 een taxi busje om ons opte halen. We vliegen rond 1700 uur naar Bangkok. Dan gaan we hier weer verder met onze verhalen

 

Achtergrond informatie :

 • Taronga Zoo
  Je kunt vanaf de Circular Quay een combi kaartje kopen.
  ferry, bus, skytrain, toegang en weer terug voor 33,50 aud pp
  afvaart pier 2 / elk half uur 
  info : www.sydneyferries.info
  of : www.zoo.nsw.gov.au

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...