31.10.2004 - 3 weken thuis!

Up
05.05.2002 - SloveniŽ
31.10.2004 - 3 weken thuis!
10.10.2004 - Terug naar Huis
05.08.2004 - 11 maanden op reis..
05.05.2004 - 8 maanden op reis
05.02.2004 - 5 maanden op reis
05.11.2003 -  Na 2 maanden  op reis
03.09.2003 - Een dagje EHBO ....
21.08.2003 - Wat heb je aan een goed gebit ?..
09.08.2003 - Het Afscheid van de Mitsubishi Pajero
05.08.2003 - Stoeien met de Rugzakken..
24.07.2004 - Is Reizen nog wel Veilig ...
19.07.2003 - Nog 48 dagen..
12.07.2003 - Nog 8 weekenden..
02.07.2003 - Nog 65 dagen..
02.07.2003 - Jackies afscheid van collega's
17.06.2003 - Opheffing Negatief Reisadvies Chinal
02.06.2003 - Sars of niet.. Nog 95 dagen
17.02.2003 - Nog 200 dagen..
10.02.2003 - Ons dagelijkse leventje..
05.02.2003 - Nog 7 maanden..   

17.10.2004 - Een weekje thuis

De aankomst op Schiphol was fantastisch. Familie en vrienden stonden ons op te wachten. De terugreis verliep van Bangkok naar Istanbul, 5 uurtjes wachten en dan een directe vlucht naar Amsterdam.

De eerste dagen overnachten we bij onze beide ouders. We worden lekker verzorgt. Kroketten, lekker eten, lekker slapen en volop bijbabbelen. 

 

In de dagen daarna rijden we met ons autotje naar ons huis in Rotterdam. Hier hebben we een goedkoop appartementje aangehouden tijdens onze reis. Ik kan niet beschrijven of uitleggen hoe fijn het is om direct weer een eigen huissie te hebben.  De ouders van ons beiden zijn fantastisch. Het huis is opgeruimd, versierd en de koelkast/vriezer zit vol voor een week. Ook krijgen we nog een heleboel boodschappen mee zodat we ons geen zorgen hoeven maken. 

Op zich lijkt er in Nederland niets veranderd. Al vrij snel merken we weer hoe intolerant en gestressed iedereeen hier eigenlijk is.. Jammer hoor, als je zo lekker relaxed hebt gereisd  kun je het tempo hier even niet volgen. 

Ook vinden we het raar dat ineens iedereen Nederlands spreekt. Gaat wel weer over. De eerste week thuis kenmerkt zich door het opruimen. Kleding, rommel en allerlei overbodige zaken in ons huissie worden opgeruimd. 

    

Weer werken

We beseffen natuurlijk wel dat er weer snel gewerkt moet worden.  Het kan raar lopen. We hebben allebei voordat we naar huis komen al contacten lopen op het banenfront.

Jacky kan 3 dagen na aankomst al op sollicitatie gesprek. Voor 80 % kan ze beginnen als docente op een kappersschool in Rotterdam. Rob heeft 5 dagen na aankomst een gesprek bij een Scheepvaart/Cargadoors bedrijf. Nu nog maar even afwachten of we echt de volgende ronde doorkomen 

    

Zondag 31 Oktober  - 3 weken thuis 

Tja ja, ondertussen zitten we nog veel thuis, maar we blijven altijd door de wereld zwerven, al is het in gedachten..... 
Met ons gaat het waanzinnig goed. We zijn nu alweer 3 weken thuis zonder dat we er erg in hebben, de tijd vliegt! Maar het voelt weer heerlijk om lekker een eigen stekkie te hebben. We hebben absoluut nog steeds geen heimwee naar die vrijheid door de wereld. We voelen ons goed en zijn toch nog wel even blij dat we nog een paar daagjes vrij hebben... hihi. Tijdens het reizen werden we beiden alweer geroepen door de arbeidsmarkt, en hadden op reis en net na thuiskomst onze eerste telefonische gesprekken met toekomstige werkgevers. Uiteindelijk hebben we deze week definitief ja gezegt en staan we weer officieel in de 8-5 banen. Jacky is al begonnen voor een paar daagjes voor de klas en heeft er een opleiding bij kunnen snoepen.

Oh ja. Duffie onze kat is supergelukkig dat we er weer zijn........

 

Duffie is heel gelukkig 

Jacky wordt Docente 

Als docente voor de klas staan vind ik toch al geweldig en het komt nog uit ook.
Ik ga het kappersvak proberen over te brengen naar 16 tot 19 jarigen in
Rotterdam.

Rob gaat in de Scheepvaart 

Rob daarin tegen had maandag nog 2 uitnodigingen, en al 3 gesprekken achter de rug. Hij had echt een luxe, kiezen uit 2 topbanen, en moeilijk dat dat is! Beide banen in de scheepvaart op kantoor, hier was hij al mee bezig voor we op wereldreis gingen. De eerste baan zou zijn voor het zelfde niveau als voor Rob ooit Nederland verlaatte, met hetzelfde salaris enz. Uiteindelijk heeft hij de 2de optie aangenomen en dat betekend dat hij een hogere functie heeft! Gister mochten we naar de renault dealer toe om als kleine kinderen snoepjes uit te zoeken, alleen ging het nu om een auto! Raar hoor als je dat voor het eerst in je leven moeten uitzoeken! hihi. Jullie lezen het al, het gaat heel goed met ons.

Blij in Nederland 

Zoals je al eerder in het verhaal merkte zijn we blij weer in Nederland te zijn. Na 7 maanden reizen hadden we echt het gevoel nooit meer naar Nederland terug te keren, werken in het buitenland en veel van de wereld blijven zien. Na 11 maanden zaten we nog net in Nieuw-zeeland en wilde ik, jac, al graag naar huis toe. Niet dat ik heimwee had naar familie of vrienden, maar juist naar onze toekomst! Ik wilde een nieuwe uitdaging in ons leven. Die uitdaging kon ik niet meer vinden in het reizen. Elke stad leek op elkaar, overal hebben ze een botanic garden en een zoo. En ik voelde geen spanning meer als ik naar een ander plaatsje toe ging. Ik wist bij voorbaat al dat we wel onderdak zouden vinden en dat de rest ook zo super gemakkelijk zou zijn. We droomden in Australie beiden steeds vaker over onze toekomst. Waar en wat voor werk we zouden vinden als we terug zouden zijn. Ik heb nog nooit een huisje gekocht en wil die spanning en ervaring ook eens meemaken, Oke zeg het nu maar hardop, ik ben een groentje!! hihi. Rob heeft 2 keer eerder een eigen huis gehad en nu wonen we in een goedkope huurwoning in Rotterdam. Absoluut niets voor ons, maar het was heerlijk goedkoop zodat
we het aan konden houden tijdens het reizen. Alles stond nog precies hetzelfde als toen we weg gingen, behalve dan dat het huis schoon was en de koelkast kort gelden totaal gevuld was... MMmm. 

    

En Nu ???

Wat ons rest de komende tijd is ons leven weer oppakken, en lekker sporten in de ardennen of door heel nederland.

We willen ook nog allerlei cursussen oppakken zoals fotografie, bergsport, en nog meer 

Dan willen we op zoek naar een leuk huisje buiten Rotterdam.

Je ziet het..  Het avontuur is niet over.. Het begint pas....

Tot de volgende update 

 

31.10.2004  - Groetjes Rob en Jacqueline 

 

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...