Thailand

Andere bezochte / te bezoeken landen:
Up ] China /Tibet ] Nepal ] India ] [ Thailand ] Laos ] Vietnam ] Cambodja ] Nieuw Zeeland ] Australie ]

Reisverhalen en Tourtips :
 
06.10.2004 - Het aftellen naar huis
03.10.2004 - Koh Tao - 2de keer
25.09.2004 - Bangkok - 3rde keer
14.05.2004 - Duiken op Koh Tao
02.03.2004 - Chiang Rai en omgeving
27.02.2004 - Pai en Mae Hong Song
26.02.2004 - Break in Chiang Mai
22.02.2004 - Chiang Mai hilltour
21.02.2004 - Chiang Mai
18.02.2004 - Ayuthaya
14.02.2004 - Daytour Kanchanaburi
06.02.2004 - Een weekje Bangkok

  3 x in thailand .....

Van 6.2.2003 tm 5.3.2003 zijn we in Noord - Thailand geweest. Na een aantal dagen Bangkok via Ayuthayya naar Kao Yao National Park. Dan per bus naar Chiang Mai, waar we een trekking hebben gelopen en bergdorpen hebben bezocht. Het laaste deel in Chiang Rai en de gouden driehoek. Hier zijn we in Chiang Khong overgestoken naar Laos.

In het tweede gedeelte (14.05.2004) gaan we naar Koh Tao om een weekje bij te komen op een tropische eiland. Uiteraard nemen we ook duikles

En zelfs in het derde gedeelte komen we 25.09.2004 nog even terug uit Australie om de laatste 14 dagen hier door te brengen. Ook hier gaan we nog een keer naar Koh Tao om 5 dagen te genieten 

Oppervlakte

517.000 vierkante km

Hoofdstad

Bangkok

Inwonertal

61 miljoen inwoners, waarvan er 6 miljoen in hoofdstad Bangkok wonen.

Bevolkingsdichtheid

75% Thai, 
11% Chinees, 
 3.5% Maleis, plus nog diverse minderheden.  

Godsdienst

95% boeddhistisch, 4% islamitisch. In Thailand worden alle afbeelding van Boeddha als heilig beschouwd, ongeacht hun grootte of staat van verval. Klim nooit op een beeld voor een mooie foto! In tempels is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen

Taal

De taal is Thai.
Bestuursvorm: parlementaire monarchie
valuta  1 baht = 100 satang

Nationale feestdag(en)

 

Klimatologische gesteldheid

Thailand ligt maar net boven de evenaar en is dus altijd warm. De temperatuur zakt nauwelijks onder de 30 graden. 
het regenseizoen duurt van juni tot en met oktober. 
het hete seizoen is van maart tot midden juni.
het 'koele' seizoen duurt van oktober tot maart. 

Dit is de fijnste tijd om te reizen. In het noorden valt over het algemeen minder regen dan in het zuiden. Het oosten kenmerkt zich door lange perioden van droogte. Volgens metingen van de Wereld Meteorologie Organisatie is Bangkok de warmste stad ter wereld.

www.travel4us.nl
vanaf bangkok in de backpackers area : Coral Grand Divers voor Koh Tao. Eigenlijk was het zo beslecht omdat we van Conrad & Tamara (www.waarbeginnenweaan.nl) al de gouden tip hadden gekregen. Tot onze verbazing was het nog goedkoper dan wat zij hadden betaald. Voor nog geen 160 euro hebben we een cursus, 4 overnachtingen en ontbijt + de overtocht per boot.
Of ga lekker fietsen in Bangkok :DE fietstocht door Bangkok, zie www.realasia.net. Voor alle toekomstige BKK-gangers een echte aanrader. Je komt op plaatsen waar je anders dus echt niet komt, prachtig.

www.doenani.com
Op ons kaartje van Thailand leek het veel korter om rechtsreeks naar Chang Mai te reizen dan via Bangkok ( wij denken dat het minstens 200 km korter is). Volgens de eigenaar van het guesthouse in Kanchanaburi kon dit echter niet, en moesten we via Bangkok reizen. Eenmaal in Bangkok aangekomen ( 2,5 uur bus ) bleek dit prima te kunnen. 

www.wereldverkenners.nl
Ze hebben een studentenkaart in Bangkok aangeschaft. Hiermee krijgen ze overal korting. Het toverwoord is : Kaosan road Bangkok. Daar heb je ongeveer 10 van dat
soort kraampjes staan. Wij hebben er twee gehaald voor 50 Baht per persoon (betaal zeker niet meer). Dat is omgerekend een euro en we hebben er in Aussie echt heel veel aan gehad. In Azie gek genoeg niet. Als je trouwens vergeten bent er een te maken, wel altijd zeggen dat je student bent, ze kijken vaak niet eens naar de kaart.

Tipje  van de www.worldtrippies.nl
Bij aankomst in Bangkokkie  neem je Airport bus A-2 naar Khoa san Road.
En een relaxed hostel is de Sawadee house.

Rostklimmen thailand 
Krabi - Ton Say / Raleigh beach 

  Ko Pha-Ngan

Achtergronden

Thailand is tweeduizend kilometer lang, en de contrasten in dit land zijn dan ook groot. Het noorden is bergachtig, het centrum bestaat uit laagland. In de regentijd verandert dit in een palet van felgroene rijstvelden. In het Noordoosten, de zogenaamde Isan, heeft zich een onvruchtbaar plateau gevormd. Het zuidelijke schiereiland kenmerkt zich door een grillige kustlijn met eindeloos veel eilandjes. De Mekong en de Chao Phraya, die door Bangkok heen stroomt, zijn de belangrijkste rivieren en levensaders van Thailand. Vroeger was meer dan de helft van het land bedekt met regenwoud. Veel daarvan is inmiddels verdwenen, maar het nationale park Khao Yai, dat we tijdens onze reis bezoeken, vormt nog steeds een van de grootste, aaneengesloten regenwoudgebieden van Zuidoost-Azië. 


National park Khao Yai
Je treft hier een interessante vegetatie aan van luchtwortelbomen, varens en bosvruchten. Maar er leven ook nog olifanten, beren, apen, neushoornvogels en zelfs tijgers - al is de kans dat je dit bijzondere dier zult gaan zien wel bijzonder klein. De bevolking van Thailand is al even divers als de natuur.

Het merendeel bestaat uit Thai, een bevolkingsgroep die oorspronkelijk in Zuid-China woonde en vanaf de 10e eeuw Thailand in trok. Er wonen in Thailand ook veel Chinezen, Lao’s en Maleiers. Vooral in de bergen leven veel minderheden, zoals de Karen, H’mong, Akha, Yao en Meo. Vele van hen handhaven nog hun eigen cultuur, taal en kleding. Tijdens onze trek in het Noordwesten zul je kennis met hen kunnen maken.


nat.park khao Yai


De Thai lijken zich gemakkelijk aan te passen en integreren vreemde elementen snel in hun cultuur. Daardoor lijkt het soms alsof hun cultuur verwesterd is. Dit is echter vaak uiterlijke schijn. Men houdt de oorspronkelijke cultuur nog sterk in ere. Familiebanden en het koningshuis zijn extreem belangrijk, en als buitenlander dring je tot deze ‘inner circle’ slechts met grote moeite door. Een van de meest zichtbare culturele kenmerken van Thailand is het boeddhisme, met zijn talloze tempels, festivals en in oranje gehulde monniken. Bijzonder is dat Thailand, als een van de weinige Aziatische landen, nooit een westerse overheersing heeft gekend. 


Khmer-tempels getuigen nog van de periode dat de Cambodjaanse Khmer vanuit Angkor over een deel van de regio heersten. Daarna, vanaf de 13e eeuw, ontstonden in de loop der eeuwen meerdere kleinere rijken, waarvan dat van Sukothai en Ayutthaya de bekendste zijn. De benaming ‘Siam’ voor Thailand duikt op in de 16e eeuw. Legendarisch geworden als de koning van Siam is koning Mongkut, die figureert in het boek ‘The king and I’ van de Britse gouvernante Anna Leonowens. In werkelijkheid heeft de gouvernante de koning hooguit één keer gesproken. De gelijknamige film mag in Thailand dan ook niet vertoond worden, aangezien deze als een belediging voor het koningshuis wordt gezien. De huidige koning, Bumiphol, is bijzonder geliefd bij de bevolking en een van ‘s werelds langs regerende vorsten
sukothai - rice fields

 

Dank aan Baobab voor de teksten

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 





Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...