VOORBEREIDINGEN

Hier gaan we belangrijke zaken uitzoeken  vanaf de beslissing tot het moment van vertrek:

Home ] Werk & Consequenties ] het huis ] Zaakwaarnemer ] Budget ] Geld onderweg ] verzekering ] Visum nodig ] paklijst ] ziektes & gezondheid ] Als het misgaat ] Tips & uitrusting ] Veiligheidstips ] Vliegtickets ] Collect Call ]


Hoe gaat het nu met ons.. ? -  Het Fotoalbum 

Hieronder de Rode draad .....in de aanloop naar de reis5  sept 2003 Het is zover !!!!
 
Vanaf deze dag is de rode lijn gesloten.. We gaan verder met het DAGBOEK

lees hier verder 05.09.2003 Vertrek van Schiphol naar Peking 
Na meer dan 2 jaar van voorbereidingen, boeken lezen, vragen stellen, prikken halen, slapenloze nachten, eindeloos praten, abo;s opzeggen, verhuizen, inpakken, uitpakken, website maken, spullen verkopen, rugzak inpakken/uitpakken, meeltjes lezen, andere reizigers zien komen en gaan is het ineens zover:  

lees hier verder 3 sept 2003 Jacky doet nog even een cursusje EHBO
 
In Nederland is Eerste Hulp van belang om de tijd te overbruggen tussen bijvoorbeeld een ongeval en het moment waarop de ambulance arriveert. Voor wie in de Tropen werkt of reist kan het nodig zijn om na een ongeval een langere tijd te overbruggen. Het is dan nuttig om enige kennis van de EHBO te bezitten.

lees hier verder 3 sept 2003 Groeten van Alex en Karen
 

Hey Rotterdam,  Nog Twee daagjes he.. Het is dan nog niet direct zon, zee en strand, maar wel heel veel avontuur .

We wensen jullie alvast een hele goede reis en we houden contact. 
Buy Buy 2 sept 2003 Die laatste paar dingetjes
duffy.jpg (18417 bytes)
 

Een van die emotionele momenten vandaag.. We hebben duffie, onze lieve poes naar haar nieuwe huisje gebracht.  Verder nog wat spulletjes gekocht. De internationale rijbewijzen opgehaalt en we zijn al driftig aan het afscheid nemen 23 aug 2003 We vieren het afscheid met een Barbeque..
 

Eigenlijk hebben we geen zin in afscheid nemen op Schiphol. Dan sta je elkaar maar aan te kijken. En het wordt natuurlijk errug emotioneel. Vandaar dat we een afscheidsbarbeque hebben georganiseerd.

En dat was fantastisch leuk... En het leverde weer een paar opdrachten op

kijk hier naar de foto's 21 aug 2003 Wat heb je aan een goed gebit ?...
 

Vandaag is een hystorische dag voor mij(rob). Waarom ?? Nou, na bijna 3 jaar is mijn beugel vandaag van mijn kiezen verwijderd.

lees hier verder 09 aug 2003 Afscheid van  onze Pajero 
 
We hebben er werkelijk alles mee gedaan,  Ardennen, Luxemburg, SLovenie.   Kayakken, Mountainbiken, Rollerskaten, wild camperen....

lees hier verder 05 aug 2003 Stoeien met de rugzakken 

Eigenlijk liggen al onze spullen al weken op een grote tafel. Dit zijn de spullen die we mee willen nemen. 
Onder de tafel staat een krat. Hierin gaan de spullen die afvallen en dus niet mee op reis gaan. Die krat word steeds voller......

lees hier verder 24 juli 2003 Is Reizen nog wel veilig ? Joeri Lema 

2 dagen geleden is Joeri overvallen en vermoord in Equador .Hij wilde zo graag de wereld verkennen 

lees hier verder 19 juli 2003 Hoe staat we ervoor met nog 48 dagen te gaan 
We maken elkaar gek met informatie zoeken. 
Uiteindelijk hebben we besloten welke landen we willen gaan bezoeken. In de voorbereidingen proberen we onszelf daar aan te houden. 
Als we echt op reis zijn moeten we nog maar zien..

lees hier verder 18 juli 2003 Update op de site van Tropenzorg 

 

Gaaf.... Tropenzorg gaat ons het hele jaar volgen... We nemen wat van hun spullen mee om eens flink te testen of ze wel doen wat ze beloven ....

Op hun site kun je ons ook volgen .....

                      Meer info over tropenzorg17 juli 2003 Hier komt zelfs een notaris bij kijken..

Wat fijn dat dit Notaris kantoor ons wilde helpen met het opmaken van een akte van volmacht. En nu maar hopen dat we hem niet nodig zullen hebben 

Volmacht, zaakwaarnemer  ..???  Wat is dat ?

                                           Meer info over een zaakwaarnemer11 juli 2003 Hoezo nerveus - nog 8 weekenden 

Wat is het toch een raar idee om te weten dat je voorlopig nog maar 8 weken hier in Nederland bent.  De onzekerheid komt nu echt al een beetje naar boven.  Hebben we wel genoeg voorbereid, Hoe zal het toch gaan onderweg, Krijgen we geen heimwee, Hoe zal het thuis verlopen, Hoe zal het gaan met de kat, … 

                                                               Ga maar snel kijken02 juli 2003 Nog 65 Dagen before departure...

We zijn begonnen aan de proef weken voor Lariam. Na 2 van die pillen hebben we gelukkig nog geen last van hallucinaties..(hihi). Dus dat belooft goeds.

Nu al zit onze agenda vol met afspraken. Soms kunnen we moeilijk de slaap vatten, realiserende dat het nu zo dichtbij komt.

 

                                                               Ga maar snel kijken01 juli 2003 Publicatie Foto boek

Aangezien we niet zoveel ruimte op onze server hebben hebben we een fotoboek gemaakt waarin alleen de allermooiste foto's zijn geplaatst. 

 

                                                               Ga maar snel kijken19 juni 2003 Laatste Schooldag van Jacky 

Tja. De examens zijn voorbij. De vakanties gaan beginnen.

En dan houd het werk op.. 

 

In de reeks van onze voorbereidingen het eerste afscheid....

 

lees hier verder..

 18 juni 2003 Het zoeken naar vliegtickets 

Tja, dan komt het zoeken naar de vliegtickets.
We hebben een en ander opgezocht 

lees hier verder..17 juni 2003 Negatief reisadvies China opgeheven

Post van Baobab.
De ANVR touroperators hebben met ingang van 17 juni haar negatief reisadvies voor geheel China opgeheven. Hiermee volgt het ANVR het nieuwste advies van de WHO, met dit verschil, dat ook het reizen naar Beijing al weer verantwoord wordt geacht.

lees hier verder..03 juni 2003 7 dagen Hiking in Luxemburg (afzien met een rugzak) 
We lopen wel uren achtereen zonder mensen tegen te komen. Als we toevallig door een dorpje komen begroeten alleen de honden ons. Uiteindelijk is het eind in zicht en bereiken we om ongeveer 16.15 uur ons einddoel: Echternach. Uiteraard is het hostel nog dicht. Dus wederom wachten we tot 1700. We hebben geen fut en zin meer om nog even rond te lopen. Dat doen we na het eten wel. Het hostel stamt al uit de tijd van 1954. Het is een groot gebouw met 3 verdiepingen. Op elke verdieping een aantal dormitories (slaapzalen van 8-10 personen). De waard begroet ons hartelijk. Vanavond zal ook hij voor ons koken.  Het is rustig in de herberg. Nu zijn we nog met zijn tweeen, straks verwacht hij een grote groep italianen.....

lees hier verder..02 juni  2003 Victorinox is ook bereid ons te sponsoren
Victorinox is wereldwijd bekend van de "Original Swiss Army" multitools uit Europa’s grootste messenfabriek in Zwitserland. 

lees hier verder..01 juni  2003 Sars of niet....  Nog 95 dagen 
Er gebeurt zoveel de laatste tijd. China is out... China is in. De afgelopen tijd hebben we veel contact gehad met Baoab. De reisorganisatie waarmee we onze reis willen beginnen.

21 Mei staat er op internet dat China het verbied nog verder overland naar Tibet te reizen... Nou ja denk je dan : einde van de China/ Tibet reis. (Dit omdat men daar in China bang is dat SARS het binnenland zal overspoelen). 

lees hier verder..05 mei 2003 Rugzakreis in Outdoor magazine
Een interview met de redactie over onze reis vind je in dit blad onder de kop " gemaild met " ....nr.3, mei 2003

lees hier verder..03 mei 2003 Klimmen in Freyr - Aan de Maasrotsen in Belgie 
freyer_014.jpg (73493 bytes)

Het is weer vrijdag. De tassen staan al kaar. De auto kan geladen worden, en we gaan op weg naar België. 
Het is al donker. We zijn op zoek naar de bivakplaats. Bij de parkeergelegenheid aangekomen ontdekken we al snel een donker en smal bospaadje die ons naar onze toekomstige slaapplek brengt.

lees hier verder..01 mei 2003 Baobab stuurt ons een aanpassing
Onze rondreis China Tibet ‘Gebedsvlaggen in de wind’ (reisnummer 358) hebben wij aangepast en wordt in de nieuwe vorm uitgevoerd zolang het advies geldt. Ons verblijf in Beijing laten we vervallen. Na aankomst op het vliegveld van Beijing nemen we een aansluitende vlucht naar Xi’an. Xi’an was ooit het beginpunt van de beroemde Zijderoute en was één van de belangrijkste Chinese keizersteden. 

lees hier verder..19 april 2003 Een weekendje in de Belgische Ardennen
"Vandaag staat er een lange etappe op de agenda.  Om 7 uur staan we op. De meeste families zijn nog niet wakker. De kinderen wel...... Snel maken we in de grote keuken ons ontbijt klaar. Uiteraard ontbreken hier de eieren niet. Het is tenslotte bijna Pasen".....

..."Binnen is het Spitsuur ..(?) Dat moeten we even uitleggen : Alle families zijn driftig aan het koken.. Je kunt je wel bedenken hoe dat gaat met 6-7 families met kinderen 3-15 jaar en allemaal moeten ze om 1800 uur eten...." 

lees hier verder..06 april 2003 Een weekendje Copenhagen ..
Ga naar het foto-album "Aankomend in de voor ons onbekende stad stappen we in de taxi. We laten ons lijden door de chauffeur naar het kantoren complex van Rob zijn Werk.. De auto zit een navigatie systeem met routeplanner en hij zit voor met andere supermoderne apparatuur. We kijken onze ogen uit. Uiteindelijk geeft de chauffeur ons een stratenboek en zitten wij het adres op te zoeken!...."

Een verslag van een werkbezoek met een weekendje in de leuke Deense stad Copenhagen.

lees hier verder..02 april  2003 Rugzakreis.nl in OP Pad magazine 

yes, dit maal een kort interview in de sectie "siteseeing" 

april 2003, nr 3

lees hier verder.15 maart 2003 een mooi klimverhaal - Lienzer Dolomieten..
Ga naar het foto-album

Straks gaan we verslagen maken van onze belevenissen onderweg .... Om een beetje te oefenen in het schrijven hebben we een hele leuke vakantie van vorig jaar  op papier gezet. Oordeel zelf ......en laat je reactie horen op ons gastenboek

"Ik sta op een randje van de rots..... steentjes schuiven onder mijn schoenen vandaan. Brr wat is dit hoog en wat moeten we nog ver... In de verte zie ik 2 stipjes...

2 minuten later volgt Jacqueline. Ze ziet de schrik in mijn ogen. Even later staan we beiden op vaste grond, gezekerd bij te komen. Wat kan thee dan lekker smaken" 

lees hier verder.14 maart  2003 Vandaag heb ik (jacky) mijn baan opgezegd

Gelukkig reageerde iedereen super enthousiast. Toch vind ik het een raar idee. Ik heb het erg naar mijn zin als docente bij het CLD. Het vak vind ik leuk, met mijn collega's kan ik het goed vinden en de leerlingen zijn heel leuk ( niet altijd hoor..... grapje ) 17 februari  2003  Nog 200 dagen en 1000 vragen.......

Wat zal er anders zijn dan met al die zekerheden thuis?
Hier hebben we alles wat ons hartje begeerd, toch lokt het onbekende.

lees hier verder.....10 februari  2003  Een beschrijving van onze dagelijks leven…

Het is zaterdag, je weekend is allang begonnen. Je hebt een heleboel plannen in je hoofd,
Maar eerst nog….
Je weekend vliegt voorbij. Je herkent dit vast wel!....

lees hier verder.....8 februari  2003 

Baan opgezegd

Vandaag heb ik (rob) mijn baas geinformeerd over onze plannen. Hij nam het toch wel leuk op en vond het wel jammer. Zijn eerste reactie was dat ik bij terugkomst maar direct moet bellen. Aangezien we geen CAO hebben is er niet direct over verlofregelingen, cq onbetaald verlof gesproken. Dit soort regelingen is men bij dit bedrijf niet gewend.

1 Dag later heb ik het het secretariaat verteld. Ook daar reageerden ze erg leuk. Als het wettelijk haalbaar en betaalbaar is voor beide partijen is men bereid het e.e.a. te onderzoeken. wordt vervolgd dus..... 

kijk ook eens op de pagina werk & consequenties....6 februari  2003 

Vandaag hebben we fantastisch nieuws ontvangen : 

Onze huiskat Duffie mag blijven !!!! 
bij mijn ouders (rob) wel te verstaan..

Ach, dat lieve beestje krijgt in ieder geval een goed adres. Kan ze lekker praten tegen pa en ma 

 5 februari  2003 Nog 7 maanden ....

Hoe zal het toch zijn dat "reizen". De bekende vraag die al maanden door onze koppies spookt!
Toch zijn we met onze avonturen wel wat gewend.

lees hier verder.....3 februari  2003 Goed nieuws, we hebben een hoofdsponsor gevonden! 

Het bedrijf Bemontex uit Nieuwegein brengt al 30 jaar outdoor kleding op de markt onder het merk
We hebben de eer om voor hun diverse kledingstukken te testen en uit te proberen in de meest extreme omstandigheden. Gezien al onze hobbies zal dat geen problemen opleveren. 

Nog wat, ook Buff is van de partij met 2 multifunctionele sjaaltjes.
En Baobab heeft onze reis bevestigd.  

Kijk hier maar eens op onze sponsor pagina...25 Januari 2003 We zijn er nu al elke avond mee bezig ...reizen...

"Hoe kunnen we ons nog meer voorbereiden, wat valt er nog meer te zien in de wereld..." We hebben onze website nog maar even aangepast. Duidelijker voor nu en onderweg, om nog meer info kwijt te kunnen...15 Januari 2003

 

Yes!!! De reis bij Baobab hebben we geboekt. 

We gaan 5 September 2003 op pad 
We voelen ons echt super... Nu nog even afwachten op de bevestiging van Baobab. Of we echt wel mee mogen ( hihi).
Overigens hadden we het op 13 januari nog over een land arrangement + vlucht.  Nou, vergeet het maar, want uiteindelijk kom je duurder uit..... ( Tja wij kopen niet massaal vluchten in...)13 januari 2003

Wat een rare week was dit, Natuurlijk de vakantie beurs.

Zoals elk jaar kwamen we terug met een rugzak met 10 kilo papier. Heb jij dat nou ook altijd??
We hebben hier nog niet geboekt want het was baobab zelf die ons adviseerde naar een Landarrangement te zoeken,  oftewel zelf een vlucht Amsterdan - Peking te boeken/ zoeken, en daar ter plaatse de Baobab-ploeg op te zoeken. Dat zou aanzienlijk schelen in de totaal prijs omdat we bij een totaal pakket geen gebruik maken van de terugvlucht Kathmandu - Amsterdam, maar in Katmandu verder gaan.
Daarnaast zijn we lid geworden van de Jeugdherbergen centrale, wat ineens per 1/1/2003 :
Stay ok heet . Dit hebben we voornamelijk gedaan voor India en Austalie / New zeeland waar ze ontzettend veel jeugdherbergen hebben.Toch wel lekker als je naar een paar uur in de bus of trein alvast weet waar je heen wilt.

We zijn ook in contact met Tunafish, een reisorganisatie met veel contacten in Nepal, waar we nog een leuke trekking willen boeken. ( everest-basecamp).
Zij bieden ook verzekeringen aan ( 10 % korting ) - zie ook onze pag  reisverzekering. 
We zijn er nog niet uit welke van de 2: Joho(de goudse ) of elvia ....(rob)

Van het boeken van de reis is op de vakantiebeurs niets van gekomen. We hebben namelijk weer nieuwe ideeen opgedaan... (Dat kan ook niet anders, die vakantiebeurs is ook zo groot! heerlijk!) 
Nog even rondsnuffelen dus...(jacky)08 januari 2003

 

Zaterdag gaan we naar de vakantiebeurs toe. 

Dat word echt verzamelen van zoveel mogelijk 
informatie naar de landen waar we naar toe willen  gaan... Dus Rugzak mee en inpakken maar! 
En natuurlijk kijken of we het begin van ons avontuur vast kunnen zetten... Het boeken van de reis!!! 
Je hoort het nog van ons...

en vandaag is www.rugzakreis.nl : geactiveerd!!06 januari 2003

aangemeld bij reisverhalen.pagina.nl

Tevens is een teller geinstallleerd en een gastenboek geopend.04 januari 2003

 

Het nieuwe jaar is begonnen... 

Wat gaat de tijd toch snel! 
We waren vorig jaar nog van plan om in Tibet te beginnen met onze trip,
maar we hebben nu een hele leuke reis gezien die begint in China!!! 
Deze groepsreis eindigt in Katmandu, en daar gaan we 
saampies verder met ons avontuur. Dus we gaan maar snel boeken...03 januari 2003 We zijn volop bezig met de website(s). 

Ik zeg sites, want we hebben van alles verzonnen.Zo hebben we de volgende mogelijkheden gecreerd. 
* 30 mb schijfruimte op www.planet.nl/~rugzakreis, en daarna bij Planet ook een eigen domein aangevraagd.
* Verder hebben we natuurlijk de msn.groepen site omdat we zelf de site bij willen houden met het dagboek met onze reisverhalen....
Al met al wordt het steeds mooier 30 december 2002 Nog snel even ons nieuwe domein aangevraagd
www.rugzakreis.nl
 


21 december 2002 Vandaag de kaartjes gekocht voor de vakantie beurs.
Daar willen we de reis naar Tibet  gaan boeken, dus heel erg spannend...
Om vanuit Tibet zelf verder te trekken met onze rugzakken.


01 december 2002 Bijna 2003! Dan nog maar 9 maanden. Wat gaat de tijd toch snel zeg.
Volgend jaar kerst zal heel anders zijn dan dit jaar. Ik ben benieuwd waar we dan zullen zijn...


29 november 2002 Yes, ik(rob) heb ook nog gelukkig mijn cursus ehbo gehaald


november 2002 Jac een nieuwe baan. Nog even flink door sparen voor de reis, en voor als we terug komen...


augustus 2002 We zijn verhuisd,  als je geld wilt sparen moet je kleiner gaan wonen Lekker hoor, een etage woning ergens in Rotterdam. Wat een hoop spullen hebben we toch 


juli  2002 Het huis is verkocht, weer een zorg minder..


mei 2002 Yes , we hebben de rughuisjes gekocht .....
Oei, moeten daar echt al onze spullen voor een jaar reizen in  passen???


September 2001 D-Day - oftewel de beslissing 

Werk & Consequenties ] het huis ] Zaakwaarnemer ] Budget ] Geld onderweg ] verzekering ] Visum nodig ] paklijst ] ziektes & gezondheid ] Als het misgaat ] Tips & uitrusting ] Veiligheidstips ] Vliegtickets ] Collect Call ]

terug naar boven

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...